"Rio'da ilki başarmak istiyorum"

- Milli yelkenci Alican Kaynar: "Yelkende bir Türk sporcu daha önce olimpiyat madalyası almadı, bu nedenle altın, gümüş ya da bronz ayrımı yapmadan öncelikli olarak madalyayı düşünüyorum" - Milli yelkenci Dilara Uralp: "Aslında hep 2020'yi hedeflemiştim. Bu nedenle 2016'da kotayı alabilmek benim için çok büyük başarı oldu"

Google Haberlere Abone ol
"Rio'da ilki başarmak istiyorum"


İSTANBUL (AA) - HİLMİ SEVER - 2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'yi yelkende temsil edecek 5 sporcudan biri olan Alican Kaynar, 4 senelik yoğun çalışmanın ardından olimpiyatlara hazır olduğunu söyledi.

Alican Kaynar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rio'da derece alabilmek için kendine güvendiğini belirterek, "Çok yoğun çalıştık, ilk hedefim Rio'da en iyi dereceyi alabilmek. Olimpiyat madalyası da hedeflerim arasında yer alıyor. Yelkende bir Türk sporcu daha önce olimpiyat madalyası almadı, bu nedenle altın, gümüş ya da bronz ayrımı yapmadan öncelikli olarak madalyayı düşünüyorum. Rio'da ilki başarmak istiyorum. Altın madalya için favori gösterilmiyoruz ama bu başarı için önümüzde kapılar açık." dedi.

İlk olarak katıldığı 2012 Londra Olimpiyatları'nda büyük deneyim kazandığını belirten Alican, şunları kaydetti:

"Rio ikinci olimpiyatım olacak. Bu kez daha farklı geçeceğini düşünüyorum. Çünkü Londra'ya çok kısa sürede hazırlanmıştım. Tecrübe olarak bugünkü seviyemde değildim, fiziksel eksikliklerim de vardı. Yer aldığım finn sınıfı yelkenin ağır sıkleti olarak geçiyor ve 100 kilo sporcular yarışıyor. Dört senede fiziksel ve taktiksel olarak büyük bir gelişim gösterdim. Şimdi çok daha hazır bir şekilde Rio'da yarışacağım." diye konuştu.

İtalya kampından döndüğünü belirten milli sporcu, "1 hafta sonra Rio'ya gideceğim. Brezilya'da yaklaşık 1 aylık kampımız olacak. Daha sonra İstanbul'a geri dönüp olimpiyat kafilesi ile birlikte tekrar Rio'ya yarışlar için geçeceğiz. İkinci olimpiyatımda hedeflerim daha büyük." ifadelerini kullandı.


- Dilara Uralp: "Asıl hedefim 2020 Olimpiyatları"

Yelkende olimpiyat kotasını alan son isim olan Dilara Uralp, 20 yaşında Türkiye'yi Rio'da temsil edeceği için büyük gurur yaşadığını belirtti.

Rio'da ilk olimpiyat deneyimini yaşayacağını belirten Uralp, "Bu yıl olimpiyatlara katılmak ve o atmosferi solumak benim için çok önemli. Aslında hep 2020'yi hedeflemiştim. Bu nedenle 2016'da kotayı alabilmek benim için çok büyük başarı oldu. Rio benim için çok büyük tecrübe olacak. Önemli yarışlara ve kamplara katılıyoruz. Dört yıl sonra daha iddialı bir konuma geleceğime inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Zelanda'nın yelkende sporcu göndermeme kararıyla olimpiyat kotası aldığını hatırlatan Dilara Uralp şöyle konuştu:

"Mücadele ettiğim RS:X sınıfının Umman ve İspanya'da düzenlenen yarışlarında olimpiyat kotasını son anda kaçırmıştım. Bu dereceler beni yedek listede ilk sıraya koydu. Herhangi bir ülke gitmeme kararı aldığı takdirde yedek listedeki ilk kişi olimpiyat hakkını elde ediyordu. 2 Haziran'da Yeni Zelanda'nın sporcu göndermeme kararını öğrendik ve Rio yolum açıldı."

Laser radial sınıfında mücadele edecek milli sporcu Nazlı Çağla Dönertaş ise Rio'daki hedefini ilk 10 da yer almak olarak açıkladı.

Türkiye'de yelkene olan ilginin her geçen gün arttığının altını çizen Dönertaş, "Türkiye'de spor çok farklı boyuta geçiyor. Her branşta büyük gelişim var. Yelken de bu gelişimden payını alıyor." ifadelerini kullandı.

Londra'da deneyimsiz olduğunu aktaran Dönertaş, "Londra olimpiyatlarında çok gençtim, tecrübe için gittiğimin farkındaydım. Artık tecrübeliyim ve rakiplerimle yakın seviyedeyim. Çok zorlu bir parkurda yarışacağız, hedefim ilk 10 içinde yer almak." sözleriyle düşüncelerini aktardı.

Türkiye, Rio Olimpiyat Oyunları'nda yelkende 4 farklı branşta 5 sporcu ile temsil edilecek. 470 sınıfında Deniz Çınar-Ateş Çınar, laser radial bayanlar sınıfında Nazlı Çağla Dönertaş, finn sınıfında Alican Kaynar ve RS:X sınıfında Dilara Uralp, Türkiye adına mücadele edecek.



Yorumlar