Rio Olimpiyat Oyunları'na doğru

- Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübünden 3 sporcu, Rio Olimpiyat Oyunları'na katılacak - Judoda Bekir Özlü, atıcılıkta Erdinç Kebapçı ve paralimpik oyunları engelli masa tenisinde Neslihan Kavas, Türkiye'yi temsil edecek sporcular arasında yer alacak

Google Haberlere Abone ol
Rio Olimpiyat Oyunları'na doğru


KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübünün 3 milli sporcusu, Brezilya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı.

Amatör spor branşlarında olimpiyat, dünya ve Avrupa derecelerine sahip kulübün sporcularından Bekir Özlü judoda, Erdinç Kebapçı atıcılıkta, Neslihan Kavas ise paralimpik oyunları engelli masa tenisinde Türkiye'nin başarısı için ter dökecek.

Kulüp başkanı Ali Yeşildal, gazetecilere yaptığı açıklamada, olimpiyat kotası alan sporcularla gurur duyduklarını söyledi.

Binlerce sporcuyu geçerek, zorlu olimpiyat kotalarını alan sporcuların, branşlarında sayılı isimlerden olduğunu ifade eden Yeşildal, "Bir sporcunun en büyük hedefi olimpiyatlara giderek, ülkemizi temsil etmektir. Kağıtspor ailesinde, bu haklı gururu yaşayacak olan üç kardeşimiz var. Sporcularımızın, Brezilya'da ülkemizi başarıyla temsil edeceğine inanıyorum. Kalbimiz Rio'da onlarla atacak." diye konuştu.

Brezilya'nın ikinci büyük kenti Rio de Janeiro, 4 yılda bir düzenlenen Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın 31'incisine ev sahipliği yapacak. Rio 2016 Olimpiyat Oyunları 5-21 Ağustos, Paralimpik Oyunları ise 7-18 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Yorumlar