Real Madrid'in yıldızlarından Ancelotti'ye övgü

Şampiyonlar Ligi'nde final maçına birgün kala iki takımda da heyecan doruk noktasına çıktı. Madrid derbisine sahne olacak ve Portekiz'in Lizbon şehrinde oynanacak olan Real Madrid - Atletico Madrid maçının sonucu ise merak konusu oldu.Final vizesi...

Google Haberlere Abone ol
Real Madrid'in yıldızlarından Ancelotti'ye övgü

Şampiyonlar Ligi'nde final maçına birgün kala iki takımda da heyecan doruk noktasına çıktı. Madrid derbisine sahne olacak ve Portekiz'in Lizbon şehrinde oynanacak olan Real Madrid - Atletico Madrid maçının sonucu ise merak konusu oldu.

Final vizesi alarak herkesi şaşırtan Arda Turan'lı Atletico Madrid, namağlup olarak çıkacağı final maçını da kazanarak Avrupa'nın en büyüğü olmayı hedefliyor. İspanya La Liga'da şampiyonluğu Atletico Madrid'e kaptıran Real Madrid ise Devler Ligi kupasını kazanarak ligde üzdüğü taraftarını Şampiyonlar Ligi'nde sevindirmek istiyor.

Real Madrid'in yıldızı Angel Di María, Ancelotti gibi bir teknik direktöre sahip olmanın takım için büyük bir avantaj olduğunu ve Real Madrid soyunma odasında atmosferin muhteşem olduğunu söylüyor. adidas Battle Pack kramponlarının kulübün Valdebebas antrenman tesislerinde gerçekleşen lansmanında konuşan Di Maria, Avrupa Kupası'nın İspanyol kulüpleri ve Real Madrid taraftarları için ne kadar önemli olduğunu Real Madrid'te oynamaya başladığında anladığını belirtti. Di Maria sözlerine şöyle devam etti:

"Carlo Ancelotti'nin bu sezon Real Madrid'te kurduğu sistem, Jose Mourinho'nun Chelsea'ye giderken ardında bıraktığı takımı kendine getirdi. Takımın Ancellotti'nin ilk sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi final maçına çıkıyor olması Ancelotti için bile beklenmedik bir başarı oldu. Ancelotti takımda 6 ay öncesinde ulaşılması imkânsız gibi görünen inanılmaz bir hava oluşmasını sağladı."

Avrupa kupası tarihinde 59 yıl sonra ilk defa aynı şehrin iki takımı Real Madrid ve Atletico Madrid Lizbon'da, final maçında karşı karşıya gelecek. Real Madrid'in yıldız isimlerinden Alvaro Morata ve Asier Illarramendi de takım arkadaşları Di Maria'ya katıldıklarını belirttiler ve Morata takımın final maçını kazanması ile ilgili şöyle konuştu:

"Finali kazanmak takım üzerindeki tüm baskıyı ortadan kaldıracaktır. Real Madrid, en son 2002 yılında Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmıştı. Lizbon'daki galibiyet takıma 10. şampiyonluğunu kazandıracak. Atletico Madrid daha önce finale bir kez ulaşmıştı ancak kupayı hiç kazanamadılar."

Angel Di María, 'yeni teknik direktörle ilk sezonunuzda Şampiyonlar Ligi finaline ulaşmayı bekliyor muydun?' sorusuna verdiği cevapta, "Evet, yeni teknik direktörün ilk yılında bizi Şampiyonlar Ligi finaline ulaştırması çok büyük bir başarı. Bu herkes için müthiş bir şey. Soyunma odasında atmosfer çok iyi ve Şampiyonlar Ligi finalinde olduğumuz için hepimiz çok mutluyuz." dedi.

'Real Madrid'te bu final maçına özel bir heyecan yaşanıyor mu?' sorusunu da cevaplayan Angel Di María, "Evet, Real Madrid'e geldiğimde Şampiyonlar Ligi'nin kulüp ve taraftarlar için ne kadar önemli olduğunu anladım. Taraftarlar kupayı istiyor ve bize gelip kupayı onlar ve Real Madrid için kazanmamız gerektiğini söylüyorlar. Biz de bunu gerçekleştirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Alvaro Morata ise Real Madrid için Şampiyonlar Ligi'ni kazanmanın önemine dikkat çekerken, "Bu kupa, Real Madrid taraftarlarına armağan edebileceğimiz büyük bir mutluluk. Finale ulaşması ve kazanması yıllar süren bir mücadele. Final maçını kazanarak son yılların en büyük başarısını gerçekleştirmek istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'ni kazanma baskısının olmadığı yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. Taraftarlarımız ve takımımız için çok büyük bir mutluluk olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Asier Illarramendi ise Atletico Madrid ile yarın oynayacakları Şampiyonlar Ligi finalinden beklentilerini ise şöyle sıraladı:

"Zor bir maç olacak ama beraber mücadele eden, çok iyi oyunculardan oluşan bir takımız. Soyunma odasında şu anda çok iyi bir hava var. Kariyerinde büyük başarılar kazanmış ve bizi başarıya ulaştıracağına inandığımız bir teknik direktöre sahibiz."

CİHAN

Yorumlar