Preud'homme'dan Gedoz izahatsı

Club Brugge'un teknik direktörü Michel Preud'homme ve Timmy Simmons, Beşiktaş maçı öncesi önemli izahatlarda bulundular.

Google Haberlere Abone ol
Preud'homme'dan Gedoz izahatsı
Club Brugge'un teknik direktörü Michel Preud'homme ve Timmy Simmons, Beşiktaş maçı öncesi önemli izahatlarda bulundular.

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında yarın misafir edeceği Club Brugge’ün teknik direktörü Michel Preudhomme, üzerlerinde bir baskı olmadığını söyledi. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda düzenlenen matbuat toplantısında izahatlarda olan Preudhomme, 2-1 kazandıkları ilk maçtan az da olsa bir avantajları bulunduğunu kaydetti.

Beşiktaş’ın da tur atlamayı çok çok istediğini belirten Preudhomme, şunları söyledi:

'Beşiktaş’ın avantajı ise bu maçta çok çok daha çok ihtirasa sahip olması, çok çok daha çok istemesi. Zaten buraya gelene kadar Liverpool’u elediler, Tottenham’ı yenik ettiler. Bu da onları çok çok daha çok heveslendiriyor ama baskı da Beşiktaş’ın üstünde olacak. Bizim üzerimizde herhangi bir baskı yok. Zaten kendimizi muvaffakiyetli şekilde görüyoruz. Yarınki maçta biz üzerimizde bir baskı hissetmeyeceğiz. Bu da bir avantaj olabilir.'

Takım şekilde maçların ilk yarılarında göze çarpan bir yaklaşımla oyuna başladıklarını anlatan Preudhomme, 'Biz ofansif şekilde zaten devamlı birtakım şeyler deneyen bir takımız. Ama sahada ne yapacağınız sırf size değil, rakibe de bağlı. Biz çoğunlukla ilk yarı göze çarpan bir yaklaşımla oyuna başlıyoruz. İkinci yarı oyunun gidişatına oranla ayrıcalıklı stratejiler denemeye çalışıyoruz. Benim de teknik direktör şekilde maça vereceğim tepki anlık oluyor. Oyunun gidişatına oranla muhtelif taktikler deneyebiliyoruz' ifadelerini kullandı.

Preudhomme, bir matbuat mensubunun 'Sezon başında UEFA Avrupa Ligi’nde kendilerine amaç şekilde neyi belirlemiştiniz?' sorusuna , 'Kulüp için herşeyden önce grupları oynamak önemliydi. Geçen yıl bu fırsatı kaçırmıştık. Bu yıl gruplarda çok çok da iyi oynadık ve bu evreyi önder tamamladık. Daha sonra da üstüne üstlük bir tur daha geçtik. Geldiğimiz noktada da bundan sonra tur tur düşünmeyi amaçlıyoruz. Oynadıkça, ilerledikçe, bundan zevk alıp, gidebildiğimiz yere kadar gitmeyi isteriz' cevabını verdi.

UEFA Avrupa Ligi’nde şimdiden mühim bir muvaffakiyet elde ettiklerini dile getiren Belçikalı teknik adam, 'Bazıları ayrıcalıklı düşünse de takım küme etabında da mühim işler yaptı. Grupta Torino benzeri mühim bir İtalyan ekibi vardı. Geldiğimiz noktada, Beşiktaş da çok çok mühim bir takım. Onları da geçebilirsek, iri bir muvaffakiyet olacak. İlk maçtan evvela Beşiktaş’ın ne denli iri ve mühim bir rakip olduğunu söylemiştim' diye konuştu.

Preudhomme, 'Tribünlerin hakem üstünde bir etkisi olacağını düşünüyor musunuz?' sorusuna, 'Hakemin işine karışılmaz' cevabını verirken, sakatlığı olan Felipe Gedoz’un son durumuyla ilgili, 'İlk maçta fiziksel şekilde tam hazır değildi. Zaten kendisini ikinci dönem oyuna almıştım. Son lig maçında oynamadı. Dinlendirdik. Bu akşam yapacağımız antrenmanda son halini denetim edeceğiz ve yarın oynayıp oynamayacağı göze çarpan olacak' değerlendirmesinde bulundu

Simons: 'Atmosfer göz kamaştırıcıydı'

Club Brugge’ün takım kaptanı Timmy Simons ise Beşiktaş karşısında yarınki maçta nasıl bir oyun tarzı sergileyeceklerini karşılaşmanın gidişatının belirleyeceğini söyledi. Takım şekilde genelde ofansif oynadıklarının altını çizen Simons, 'Yarın ne olabileceği maçın gidişatına bağlı. Sadece 0-0’a oyunu bağlamaya çalışmak da 2-1’lik bir skorda tehlikelidir' ifadelerini kullandı.

PSV Eindhoven formasıyla 2006 yılında Galatasaray’a karşı Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynadığının hatırlatılması üstüne ise Simons, 'Atmosfer göz kamaştırıcıydı. Taraftarlar takımlarını gerçekten çok çok iyi destekliyor. Bu da benim gerçekte hoşuma gidiyor. Zira, kalabalık bir tribün her süre beyhude bir tribünden daha güzeldir' biçiminde konuştu.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar