Özkan: PTT 1. Lig'de iki yıl durma, bekleme dönemi yaşayabiliriz

Altınordu Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan, PTT 1. Lig'de 2 yıl bekleyip tecrübe kazanmayı düşündüklerini ve ayrıca kesinlikle takımda yabancı futbolcu oynatmayacaklarını söyledi. PTT 1. Lig'in yeni ekiplerinden Altınordu'nun kulüp Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Özkan: PTT 1. Lig'de iki yıl durma, bekleme dönemi yaşayabiliriz

Altınordu Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan, PTT 1. Lig'de 2 yıl bekleyip tecrübe kazanmayı düşündüklerini ve ayrıca kesinlikle takımda yabancı futbolcu oynatmayacaklarını söyledi.

PTT 1. Lig'in yeni ekiplerinden Altınordu'nun kulüp Başkanı Mehmet Özkan, İstanbul'da basın mensupları ile bir araya geldi. Kahvaltı şeklinde geçen sohbet toplantısına A Milli Takım eski teknik direktörü Abdullah Avcı ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Naci Arkan'la birlikte ünlü spor yazarları Atilla Gökçe, Ahmet Çakır, Faik Gürses, Okay Karacan ve bir çok ünlü isim katıldı.

Kahvaltı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Altınordu Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan, birinci lige çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bir sosyal girişim olduklarını, ne dernek ne de şu anki statülerindeki gibi anonim şirket görünmesine rağmen öyle de olmadıklarını dile getiren Başkan Özkan, şöyle konuştu:

"Biz bu ülkenin topraklarına, insanlarına farklı bir şey yapıp yararlı olmak için bu işe girmiş futbol işinde futbolun profesyonelce yapılması gerektiğini vurgulamak için bu yola girmiş 60 kişilik bir amatör ruhla çalışan insan topluluğuyuz."

Bu işe 2007 yılında önce Bucaspor'un futbol akademisini kurarak başladıklarını, orada Salih Uçan'ın transferi ile yapılan anlaşmazlıklardan dolayı ayrılmak durumunda kaldıklarını da belirten Başkan Özkan, sözlerine şöyle devam etti:

"Buca'dan ayrıldıktan sonra Altınordu Kulübü'nü şirketleştirdik. Bizim geçmişten bu yana tam 7 yıllık bir alt yapı akademi geçmişimiz var. Rahmetli Hasan Doğan döneminde de Futbol Federasyonu'nun akademi liglerine başlamasında bizim de çorbada tuzumuz var.

Biz özellikle bu toprakların çocuklarından Avrupa'daki yaştaşları kadar iyi imkanlar verip iyi olanaklar sağlayıp karşılığını almak istiyoruz. İyi besleyip, iyi antrenman olanakları sağlamak, iyi antrenörler sağlamak ve onları iyi dinlendirmek istiyoruz. Sakatlıklarında onların yanlarında en iyi şekilde tedavi ve rehabilite olmalarını sağlamak amacıyla sağlık ekibi oluşturmak istiyoruz. Bunu profesyonelce bir iş olarak tuttuğumuz için başarı da geliyor. Yani futbol Türkiye'de profesyonelce yapılmıyor. Profesyonel denilse de el yordamı ile yapılıyor biz inşallah bu topraklarda bu işin profesyonelce nasıl yaptırıldığına dahil bir örnek olmak istiyoruz."

'FUTBOL ETİKET YAPMAK İÇİN GİRİLEN BİR SİSTEM DEĞİL'

Başkan Seyit Mehmet Özkan insan yetiştirmek için bu yola çıktıklarını kaydederek, "Futbol etiket yapmak için girilen bir sistem. Böyle olmamalı bizim işimiz üretim yapmak. İnsan yetiştireceğiz, futbolcu yetiştireceğiz. Üretim yapmak dediğiniz zaman da bir ekip işi oluyor ekip işi de olunca bence kişilere değil kurumsal olarak gelişmek gerekiyor. Biz de bunu yapmak için yola çıktık." diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN BASK BÖLGESİ TAKIMI ALTINORDU OLACAK'

Altınordu'nun hızlı bir çıkış yaptığını, 3. ve 2. Lig'i çok çabuk geçtiğini de belirten Başkan Özkan, PTT 1. Lig'de biraz beklemeyi düşündüklerini ifade etti.

Yabancı futbolcu oynatmama konusunda sözleri olduğunu, Türk gençlerine güvendiğini belirten Başkan Özkan, "Burada PTT 1. Lig'de biraz bekleyeceğiz, çünkü bizim yabancı futbolcu oynatmama yeminimiz var." diyerek şöyle devam etti:

"İnşallah ileride Süper Lig'e de çıkarsak bu yeminimizi tutmaya çalışacağız. Bu iddiamızın arkasında durmaya çalışacağız ama PTT 1. Lig'de kesinlikle yabancı futbolcu oynatmayacağız. O yüzden bizim rakiplerimiz mutlaka ya kaleci ya forvet ya da ikisi birden yabancılarla birlikte oynayacaklar. Biz biraz geride başlayacağız o yüzden. Biraz burada PTT 1. Lig'de iki yıl durma, bekleme dönemi yaşayabiliriz."

Ayrıca Başkan Mehmet Özkan, "Avrupa'dan hangi kulübü örnek alıyorsunuz? diye sorarsanız Atletic Bilbao takımını örnek aldığımızı söyleyebilirim. Onlar bask bölgesinin takımı. Yabancı oyuncu oynatmıyorlar. Biz de aynı sistemi uygulayacağız." dedi.

ABDULLAH AVCI: ALTINORDU TÜRK FUTBOLUNA ÖRNEK OLABİLECEK BİR MODEL

A Milli Takım eski teknik direktörü Abdullah Avcı ise yaptığı açıklamada, Türk futboluna destek veren Altınordu'nun her zaman yanında olduğunu söyledi.

Altınordu takımını futbolculuk döneminden tanıdığını, onlara karşı oynadığını da ifade eden Avcı, "Tarihinde çok önemli bir kulüp. Benim futbolculuk dönemimde de İzmir'de karşı karşıya oynamıştık. Türk futbolunun her süreçte yaşadıklarını onlar da yaşıyorlar." diyerek şöyle konuştu:

"PTT 1. Lig'e çıkmasından önce Altınordu adına konuşulması daha başka şeyler var. Altınordu'nun Türk futboluna verdikleri destekten, altyapıya yaptıkları yatırımdan ve eğitim amaçlı yaptıklarından dolayı ben de onların yanlarında olup destek oluyorum. Bugünde bu amaçla buradayım. Hem şampiyonluklarını kutladık hem de organizasyonun içinde olduk.

Geçenlerde de İzmir'de yaptıkları uluslararası turnuvaya katılıp destek oldum. Peşpeşe hiç takılmadan PTT 1. Lig’e çıktı. Eğitim amaçlı benimde hem vurguladığım konu başlıklarından birtanesi Altınordu Spor Kulübü, kendi bünyesi altında Mehmet Özkan başkanlığında son derece sağlıklı bir şekilde uyguluyor.

Türk futboluna örnek olabilecek bir kulüp modeli. Ve özelliklede bunun diğer kulüplere örnek olabilecek ve bunun sayısının çoğalmasıyla birlikte Türk futbolunda belkide istikrarın sürekliliğin sağlanabileceği ortamın umarım gerçekleştirecekler. Kendilerine de başarılar dilerim."

İlk yıllarında Süper Lig'e takılıp takılmadan çıkıp çıkmamaları hakkında sorulan sorulara ise tecrübeli teknik adam şu cevabı verdi:

"Önemli değil. Sahada resim olarak doğru duran takımlarından birtanesi Altınordu. Çok önemli oyuncuları var alt havuzlardan gelebilecek. Yurt dışında araştırmaları var. Son derece sağlıklı çalışıyorlar. Çıkıp çıkmamaları önemli değil doğru işler yapmaları istikrarı sağlayacaktır."

TSYD BAŞKANI: ALTINORDU PTT 1. LİG’İN İSTİKRARLI TAKIMLARINDAN BİRİ OLACAK

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Naci Arkan ise Altınordu’nun PTT 1. Lig'in istikrarlı takımlarından biri olacağını kaydetti.

Tesisleri ilk gördüğünde ağzının açık kaldığını vurgulayan Başkan Naci Arkan, "Bu kadar futbolu seven, bu kadar çocukları seven, altyapı ile bu kadar uğraşan malını mülkünü böyle bir amaca yatıran bir kişinin Altınordu gibi bir takımın başında olması hem Altınordu'nun şansı hem de Türk futbolunun şansıdır. Ben her kulübe Mehmet başkan gibi bir başkan nasip etmesini istiyorum." diyerek, şöyle konuştu:

"Dikkatimi çeken bir şey vardır kendisi bana başkan demeyin der başkanlığı kabul etmez. Altınordu'da kulüp binasında odasının kapısında şu yazar; 'Altınordu yediemini' başkan lafını kullanmaz. Onun için bu kadar mütavazi insanın bu kadar spora yatırım yapması gerçekten alkışlanacak bir olaydır.

Temennim de bunun meyvelerini toplayarak ileride Türk sporuna çok istikrarlı gençlerin çıkmasını sağlamak olsun. Mesela Salih Uçan. Türk futboluna ilk hediye ettiği bir futbolcudur. Bundan sonra benim gördüğüm kadarıyla o alt yapılardan çok daha Salih Uçan'lar çıkacaktır."

Başkan Naci Arkan, Altınordu takımının PTT 1. Lig'in istikrarlı takımlarından biri olacağını düşündüğünü de sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar