Oryantiring Günü’nde rekor denemesi

- 11 Mayıs Dünya Oryantiring Günü dolayısıyla Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde Türkiye'de 50 bin kişinin katılımıyla oryantiring etkinlikleri gerçekleştirilecek - Federasyon başkanı Çolakoğlu: "Türkiye olarak 80 ülke içerisinde katılımın en fazla olacağı bir organizasyon planlıyoruz. Federasyon olarak yüzümüzün akıyla çıkacağımıza inanıyorum."

Google Haberlere Abone ol
Oryantiring Günü’nde rekor denemesi


ÇORUM (AA) - GAZİ NOGAY - Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, 11 Mayıs Dünya Oryantiring Günü'nde, Türkiye’de 50 bin kişiye aynı anda oryantiring yaptırarak dünya rekoru kırmaya çalışacaklarını söyledi.

Çolakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 Mayıs’ın, Uluslararası Oryantiring Federasyonu tarafından “Dünya Oryantiring Günü” olarak ilan edildiğini, bu kapsamda yarın 80 ülkede çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirtti.

Federasyon olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde Türkiye’deki binlerce okulda öğrenciler tarafından oryantiring etkinlikleri planladıklarını dile getiren Çolakoğlu, “Uluslararası federasyonumuzun belirlediği 11 Mayıs Dünya Oryantiring Günü’nde, 18 yaşına kadar olan çocuklarımızla tüm dünyada aynı anda oryantiring etkinlikleri yapılacak. Bu kapsamda Türkiye ayağındaki planlamalarımız tamamlandı. Türkiye olarak 80 ülke içerisinde katılımın en fazla olacağı bir organizasyon planlıyoruz. Federasyon olarak yüzümüzün akıyla çıkacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin 50 bin kişiye aynı anda oryantiring yaptırmak olduğunu vurgulayan Çolakoğlu, “Türkiye’nin birçok kentinde 50 bin kişiye oryantiring yaptırmayı hedefliyoruz. Guinness Rekorlar Kitabı'na da başvuru yapıldı. Türkiye’nin en fazla katılımla rekor kırması en büyük temennimizdir.” dedi.

Şu ana kadar etkinlik yapılacak 555 nokta belirlendiğini aktaran Çolakoğlu, “Bu noktalarda etkinliğe katılacak kişi sayısı 20 bini aştı. Etkinlikler başladığında bu sayı daha da artacak. Yarın, saat 10.00’dan itibaren gün boyu etkinlikler yapılacak. Bazı bölgelerde gece etkinlikleri de planlanıyor.” diye konuştu.

Rekor denemesine devlet büyüklerinin de katılımının söz konusu olduğunu anlatan Çolakoğlu, “Devlet büyüklerimizden de destek alırsak, himayelerinde gerçekleştirirsek, çok daha fazla ses getireceğimize, etkinliğe ilginin artacağına ve ülkemiz adına rekor kıracağımıza inanıyorum. Bundan önce rekor çalışması olmadı, bir ilki başarmak istiyoruz." diye görüş belirtti.

Harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan oryantiring branşının 2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda okul spor yarışmalarına girdiğini ve bunun kendileri için önemli olduğunu dile getiren Çolakoğlu, çocukları kötü alışkanlıklardan ve ortamlardan uzaklaştırmak, sağlıklı, zinde toplum oluşturma adına, spor bilgi kültürü, etik değerler bilinci oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Yorumlar