Onların güreş sevgisi bir başka

- Kırkpınar için Edirne'ye il dışından gelen güreşseverler, cami avlusu ve parklara çadır kurmaya başladı

Google Haberlere Abone ol
Onların güreş sevgisi bir başka


EDİRNE (AA) - 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için il dışından Edirne'ye gelen güreş tutkunları, kalacak yer sorununu parklara ve cami avlularına kurdukları çadırlarla çözüyor.

Selimiye Camisi arkasındaki Osmanlı Mezar Taşları Sergi Alanı ve çevresine çadır kuran güreşseverler, bölgenin güvenilir olması ve güreşlerin yapıldığı alana yakın olmasından dolayı bu alanı seçiyor. Kentte, Selimiye Camisi avlusuna ve çevredeki parklara çadır kuranlar da var.

Manisa, Balıkesir ve Aydın'dan gelerek çadır kuran güreşseverler, çadırlarında kahvaltı yaptıktan sonra Sarayiçi Kırkpınar Er Meydanı'na yürüyerek gidiyor.

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Edirne'ye gelen 52 yaşındaki Ali Çaka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 kişi geldiklerini ve 3 gün çadırda konaklayacaklarını söyledi. Yiyeceklerini de beraberlerinde getirdiklerini ifade eden Çaka, bir anlamda bilet ve mazot parasına 3 gün güreş izleyeceklerini belirtti.

Güreşsever 60 yaşındaki Halil Azman ise yıllardır Kırkpınar'ı izlediğini ve her sene otel fiyatları yüksek olduğu için çadırda kaldığını kaydetti.

Yorumlar