Olimpiyatlarda sesini duyuracak

Doğuştan işitme engelli Gaziantepli 14 yaşındaki Serpil Yavuz, beden eğitimi öğretmeninin tavsiyesiyle başladığı judoda dünya şampiyonluğuna uzandı.

Google Haberlere Abone ol
Olimpiyatlarda sesini duyuracak

Henüz 10 yaşındayken ilgilenmeye başladığı judoda başarılı performansıyla dikkati çeken genç sporcu, işitme engeline rağmen yaşama arzusu ve hayat enerjisiyle diğer engellilere örnek oluyor

Doğuştan işitme engelli olan ve ortaokula başlarken beden eğitimi öğretmeninin tavsiyesi üzerine judoyla tanışan genç sporcu, kısa sürede adından söz ettirmeyi başardı.

Bölgesel ve ulusal organizasyonlarda dereceler elde ettikten sonra 30 ülkeden sporcunun da yer aldığı, 18-24 Temmuz tarihlerinde Samsun’da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'na katılan Serpil Yavuz, bu önemli organizasyonda da adını zirveye yazdırdı.

Kendi kategorisinde 48 kiloda dünya şampiyonluğunu elde eden Serpil, ara vermeden yeniden antrenmanlara başladı. Gelecek yıl yine Samsun'da düzenlenecek İşitme Engelliler Olimpiyatı (2017 Deaflympics) için tatamiye çıkacak milli sporcu, yine şampiyonluk hedefliyor.

Konuşma güçlüğü çeken ve işaret diliyle iletişim kurabilen Serpil Yavuz,  yaptığı açıklamada, öğretmeninin tavsiyesi üzerine gittiği spor salonunda judodan keyif aldığı ve böylece bu branşta çalışmaya başladığını söyledi.

En önemli derecesinin dünya şampiyonluğu olduğunu, 10'dan fazla da madalyası bulunduğunu aktaran Serpil, "Artık hedeflerim daha büyük. Allah'ın izniyle bundan sonra olimpiyatta başarılı olmak için çalışıyorum." dedi.

Samsun'da gerçekleştirilecek olimpiyatlar için hazırlıklarını sürdürdüğünü belirten Serpil, şöyle konuştu:

"Bu ülkeyi çok seviyorum. Türk bayrağını olimpiyatlarda da dalgalandırmak istiyorum. Benim gibi tüm engellilerin de başarılı olacağını düşünüyorum. O yüzden kimse yılmasın, hayata küsmesin. Her şeyde bir hayır vardır. Benim hayatım demek ki böyle hayırlıymış. Sporla ilgilendiğimden beri kendimi daha iyi hissediyorum."

"Serpil iyi bir rol model"

Genç sporcunun beden eğitimi öğretmeni ve antrenörü Servet Yıldız ise Serpil'in çok karakterli, ne yaptığını bilen, hırslı bir öğrenci ve sporcu olduğunu söyledi.

Serpil'in daha iyi yerlere geleceğine inandığını vurgulayan Yıldız, "Kızımız inşallah Samsun'dan yine mutlu haberlerle dönecek. Bugüne kadar Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın bize çok ciddi destekleri oldu. Maddi ve manevi olarak arkamızda yer aldı. Kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

Serpil'in alttan gelen gençler için de iyi bir rol model olduğuna işaret eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Serpil, yoksul bir ailenin çocuğu. O yüzden maddi imkansızlıklar ve engellerden şikayet ederek hayata küsenlere güzel bir örnek. Ham maddi imkansızlıkları hem de engeli var ama o dünya şampiyonu oldu. Zaten Serpil'in bu özelliği okulda ve büyüdüğü mahalledeki çocukların da dikkati çekiyor. Serpil başarı aldıkça sporla ilgilenen daha çok gencimiz oluyor."

Yorumlar