Olcan, Caner, Gökhan ve Mevlüt transferin gözdeleri

Mayıs ayı ile birlikte spor sayfalarında yayınlanan transfer haberlerinde en çok ismi geçen futbolcuların, önceki yılların aksine Türk oyuncular olduğu ortaya çıktı. Yazılı basında 30'u aşkın yerli futbolcu hakkında toplam 5 bine yakın...

Google Haberlere Abone ol
Olcan, Caner, Gökhan ve Mevlüt transferin gözdeleri

Mayıs ayı ile birlikte spor sayfalarında yayınlanan transfer haberlerinde en çok ismi geçen futbolcuların, önceki yılların aksine Türk oyuncular olduğu ortaya çıktı.

Yazılı basında 30'u aşkın yerli futbolcu hakkında toplam 5 bine yakın haber yayınlanırken, spor sayfalarındaki transfer haberlerinde en çok ismi geçen futbolcu ise Trabzonsporlu Olcan Adın oldu. Medya Takip Ajansı Interpress'in araştırmasına göre, geçen bir aylık sürede adı sık sık Beşiktaş ve Galatasaray ile anılan Olcan Adın, toplam 696 haberde yer aldığı belirlendi.

Mayıs ayı boyunca Fenerbahçe ve milli takımın sol kanadında oynayan Caner Erkin 683 transfer haberiyle ikinci sırada yer alırken, üçüncü sırada ise Beşiktaş'ta kiralık olarak başarılı bir sezon geçiren Gökhan Töre de 538 haberle gündemde yer aldığı tespit edildi.

Ulusal, bölgesel ve yerel iki binden fazla gazete ile dergiyi kapsayan inceleme sonucu oluşan listede, Fransa'nın Saint Etienne takımında top koşturan golcü futbolcu Mevlüt Erdinç toplam 490 haberle dördüncü sırada bulunurken, Almanya'nın Hamburg takımında oynayan Hakan Çalhanoğlu'nun da 253 haberle transfer gündeminin ilk beş sırasında ismi geçen futbolcu olduğu belirlendi.

Aynı araştırmada spor sayfalarında ismi öne çıkan yerli futbolcular arasında, Tarık Çamdal, Sefa Yılmaz, Nuri Şahin, Jimmy Durmaz, Ömer Toprak, Eren Derdiyok ve Mehmet Ekici'nin olduğu da saptandı.

CİHAN

Yorumlar