Nordin Amrabat, Galatasaray'da kalıcı olmak istiyor

Galatasaray, yeni teknik direktörü Cesara Prandelli ile yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdürürken, kiralık gittiği Malaga'dan tekrar dönen Faslı oyuncusu Nordin Amrabat, iddialı açıklamalar yaptı.Sarı kırmızılı ekibin Avusturya...

Google Haberlere Abone ol
Nordin Amrabat, Galatasaray'da kalıcı olmak istiyor

Galatasaray, yeni teknik direktörü Cesara Prandelli ile yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdürürken, kiralık gittiği Malaga'dan tekrar dönen Faslı oyuncusu Nordin Amrabat, iddialı açıklamalar yaptı.

Sarı kırmızılı ekibin Avusturya kampında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Amrabat, yabancı sınırlaması, teknik adam tercihleri ve Fatih Terim'le ilgili ilginç cevaplar verdi.

Yarım sezon Malaga'da oynadıktan sonra tekrar Galatasaray'a dönen Nordin Amrabat, bonservis bedeli üzerinden eleştirilmesinin yanlış olduğunu ve sarı kırmızılılara gelirken daha az parayı kabul ettiğini söyledi.

Yeni teknik direktör Prandelli'yi değerlendiren Amrabat, "Galatasaray İtalyanları çok seviyor. Bizim hocalarımıza baktığımızda çok büyük hocalar. Mancini de, Prandelli de... Neler başardıklarına baktığımızda ikisi de kariyerli hocalar. 3-5 gün çalıştık ve taktik olarak çok üst düzeyde olduğunu gördüm. İnşallah maçlarda da bunu göstereceğiz." dedi.

Ocak ayında Hajrovic transferi sonrasında gitmek zorunda kaldığını kaydeden yetenekli oyuncu, "Ocak ayında Galatasaray'dan ayrılmak istemiyordum ve bunu da söyledim. Ama Hajrovic'i getirdiler ve takıma girmek zorlaştı. Başkan benden ayrılmamı istediğinde ben de kulüp için gittim. Ama ben Galatasaray'ı daha çok seviyorum. Başkan da zaten bana 'sen iyi oyna, orada kendini göster geri dön' dedi. Hajrovic'in durumu ile ilgili konuşmak zor, tam olarak bilmiyorum. Güzel bir şey değil tabii, o geldiğinde ben kalmak istiyordum, gitmek zorunda kaldım. Malaga'da da iyi iş çıkardım. Her maçta oynamak benim için iyiydi. Güzel bir deneyim oldu. Tam olarak bana adil davranmadıklarını düşünmüyorum. Başkana (Ünal Aysal) güvendim. O bana kendini göster, burada kal dedi. Şimdi bana kaldı burada kalıp, kalmamak." diye konuştu.

"YABANCI SINIRLAMASINI FATİH TERİM'E SORUN"

Yabancı sınırlamasıyla ilgili bir soru üzerine ise Amrabat, "Prandelli bana şans verir mi bilmiyorum, ama herkes gibi kendimi göstermek istiyorum. İnşallah onun güvenini kazanıp her maç oynarım." dedi.

Yabancı sınırlamasının Türk oyuncular için iyi, ancak yabancılar için iyi olmadığını da belirten Amrabat, "Bu karar bizi zorluyor. Biz Türkiye'de oynamak istiyoruz, ama bizim için çok zor bu. Futbolcular oynamak istiyor ancak kulüp onları kullanamıyor. Kulüpler için de zarar bu. Aynı zamanda rekabeti de artırmayı sağlıyor. Bunu belki Fatih Terim'e sormalısınız o da çok biliyor bunları. Kendisi şu anda Milli Takım'da. O benden daha iyi bilir bunları." ifadelerini kullandı.

Kendisini isteyen kulüplerin olduğunu belirten Amrabat, Galatasaray'ın kendisi için ödediği 8 milyon euro'luk bedelin üzerinde durulmasının gereksiz olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Ben 3 yıldır buradayım, umarım 5 yıl daha kalırım. Bir Türk hanımla evlenemeyeceğime göre, Türk olmak için beklemem lazım. 5 yıl sonra Türk vatandaşlığını düşünebilirim. Birkaç kulüp oldu beni isteyen, ancak ben Galatasaray'da kalmak istedim. Kiralık isteyenler de oldu. Ancak ben burada daha işimi bitirmedim. Benim bonservisime bakıyorsunuz ama kazandığım paraya da bakın. Genelde önerdikleri kontrat daha yüksekti. Ben daha az parayı aldım Galatasaray'a gelebilmek için bonservisten ötürü. Burada olmak benim için büyük keyif." dedi.

Amrabat, Türkiye'nin en büyüğü olduklarını göstereceklerini ve 4. yıldızı bu sezon sonunda takacaklarını da belirterek, "19 kere şampiyon olduk ve 20 yapmak çok önemli. 4. yıldızı takmak bizlere düşüyor. Bunun için çok çalışacağız. Bütün dünyaya Galatasaray'ın Türkiye'nin en büyüğü olduğunu gösterebiliriz." dedi.

"DROGBA'YI ÇOK ÖZLEYECEĞİZ"

Drogba'nın ayrılığı ile ilgili de konuşan Nordin Amrabat, "Drogba çok inanılmaz iyi bir insandı. Takımı hep birlikte tutuyordu. Onu çok özleyeceğiz. Ama Burak Yılmaz'ımız var, Umut'umuz var. Drogba yokken onlar Terim ile çok iyi oynadılar. Kendilerini gösterebilirler. Çok iyi oyuncular. Genç oyunculara Galatasaray'ın verdiği büyük bir şans var. Ama onlara zaman vermek de lazım, biz onları pişireceğiz. Ancak çok yetenekliler ve gelecek vaat ediyorlar." diyerek sözlerini noktaladı.

CİHAN

Yorumlar