Kadınlar Özgecan Basketbol Turnuvası

- İstanbul Üniversitesi: 91 - Canik Belediyespor: 94 - Canik Belediyespor, turnuvayı ilk sırada tamamladı

Google Haberlere Abone ol
Kadınlar Özgecan Basketbol Turnuvası


MERSİN (AA) - Mersin'de düzenlenen Kadınlar Özgecan Basketbol Turnuvası finalinde Canik Belediyespor, İstanbul Üniversitesi’ni normal süresi 86-86 sona eren maçın uzatmasında 94-91 yenerek şampiyon oldu.

Edip Buran Spor Salonu'ndaki karşılaşma, karşılıklı basketlerle başlarken ilk 5 dakika İstanbul Üniversitesi’nin 9-7 üstünlüğüyle geçildi. İstanbul Üniversitesi, Sasa Cadjo ile üst üste bulduğu sayılarla ilk periyodu 25-16 önde kapattı.

İkinci çeyrekte toparlanan Canik Belediyespor, periyodun ilk bölümünde bulduğu sayılarla aradaki farkı kapattı. Eshaya Murphy ve Luca Ivankovic’le pota altında etkili olan Canik Belediyespor, soyunma odasına 48-35 önde gitti.

Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde Canik Belediyespor, üst üste bulduğu sayılarla rakibi karşısında farkı artırdı: 61-47.

Maçın ilerleyen dakikalarında İstanbul Üniversitesi, Jordan Hooper ile aradaki farkı kapatmaya çalışsa da Canik Belediyespor rakibi karşısında üstünlüğünü korudu ve üçüncü periyodu 67-63 önde tamamladı.

Başa baş mücadeleye sahne olan karşılaşmanın son periyodunda iki takım da pota altında etkili performans sergiledi. Büyük bir heyecana sahne olan son çeyrekte İstanbul Üniversitesi, son saniyelerde La Tanya White’ın attığı basketle durumu 86-86’ya getirdi ve maçın normal süresi bu sonuçla bitti.

Uzatma periyodunda rakibine oranla etkili bir oyun sergileyen Canik Belediyespor, karşılaşmadan 94-91 galip ayrıldı.

İstanbul Üniversitesi’nden Sasa Cadjo 32 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Canik Belediyespor'dan Elina Babkina 22 sayı üretti.

Bu sonuçla Canik Belediyespor, turnuvayı ilk sırada tamamlarken İstanbul Üniversitesi ikinci sırayı aldı.

Yorumlar