NFL'e 80 yıl sonra Avrupa'dan oyuncu geldi

- Amerikan Futbol Ligi draftında, ilk defa ABD Üniversitelerarası Ligi'nde oynamamış Avrupalı bir oyuncu seçildi

Google Haberlere Abone ol
NFL'e 80 yıl sonra Avrupa'dan oyuncu geldi


NEW YORK (AA) - Amerikan Futbol Ligi (NFL) draftında, ilk kez ABD Üniversitelerarası Ligi'nde oynamamış Avrupalı bir oyuncu seçildi.

İlki 1936'da gerçekleşen NFL draftının 81'incisi, ABD'nin Chicago kentinde yapıldı. Minnesota Vikings takımının 6. turda, 180'inci sıradan kadrosuna kattığı Alman Moritz Böhringer, bir ilke imza attı. 22 yaşındaki Böhringer, ABD Üniversitelerarası Ligi'nde oynamadan NFL'e gelen ilk Avrupalı oyuncu oldu.

NFL'de oynayabilmek için ABD'deki bir üniversiteye kaydını yaptırıp Amerikan Üniversite Sporları Federasyonu (NCAA) Amerikan Futbolu Ligi'nde en az 2 yıl oynaması gerekirken, "Wunderkind (Harika çocuk)" lakaplı Böhringer, Almanya Amerikan Futbol Ligi'nden (GFL) seçilmeyi başardı.

Beş yıl önce Youtube'da NFL'de Vikings forması giyen yıldız oyuncu Adrian Peterson'un bir videosunu görerek Amerikan futboluna ilgi duyan Böhringer, Almanya'da kendisine takım aramaya başladı. Almanya'nın Schwabisch Hall Unicorns takımının kadrosuna 2013'te dahil olan Böhringer, başarılı performansıyla 2015'te Alman liginin en değerli oyuncusu ödülüne layık görüldü.

Böhringer, ABD'de sporcu performanslarını geliştiren bir enstitüde çalışan Aden Durde'den Facebook'ta bir mesaj aldıktan sonra NFL draftına, ABD'nin Florida eyaletinde bulunan tesiste hazırlandı. Şubat ayında ABD genelinde düzenlenen NFL draft testlerinde, kendi kategorisinde ilk 5 oyuncu arasına giren Böhringer, başarılı performansıyla NFL takımlarının dikkatlerini üzerine çekti.

Adrian Peterson ile aynı takımda yer alacak olmasını "Gelmiş geçmiş en harika duygu." olarak tanımlayan Böhringer, draft sonrası yaptığı açıklamada, çok çalışarak Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) oynayan Alman yıldız Dirk Nowitzki'nin, NBA'yi Avrupa'ya tanıttığı gibi Almanya ve Avrupa'da Amerikan futboluna ilgiyi artırmak istediğini ifade etti.

Yorumlar