Napoli 1-0 Trabzonspor

Trabzonspor, deplasmanda karşı karşıya geldiği Napoli'ye 1-0 kaybetti ve Avrupa Ligi'ne veda etti.

Google Haberlere Abone ol
Napoli 1-0 Trabzonspor
Trabzonspor, deplasmanda karşı karşıya geldiği Napoli'ye 1-0 kaybetti ve Avrupa Ligi'ne veda etti.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında Trabzonspor, deplasmanda Napoli ile karşı karşıya geldi. Bordo-Mavili temsilcimiz, turun ilk ayağında evinde misafir ettiği İtalyan rakibine 4-0 yenik olmuştu. Karadeniz ekibi, Napoli'ye bu kere de 1-0 kaybetti ve elendi.

San Paolo Stadyumu
'nun ev sahipliği yaptığı yarışmada ilk düdük çaldı. Çizme ekibi, mücadelenin 19. dakikasında öne geçmeyi başardı. Hızlı gelişen atakta kaleci Hakan Arıkan'dan dönen topu önünde bulan De Guzman, beyhude fileleri havalandırdı: 1-0. Karşılaşmanın geriye kalan bölümünde Trabzonspor istediği golü bulamayınca bu sezon için Avrupa macerasına nokta koydu. Bu netice ile müşterek Napoli, son 16 turuna arttı.

Fırtına'da 3 ayrıcalıklı isim

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’de son oynadığı Kasımpaşa maçına oranla kadrosunda 3 değişikliğe gitti. Teknik direktör Ersun Yanal, UEFA’ya adları bildirilmeyen Deniz Yılmaz ve Aytaç Kara ile yedek soyundurduğu Kevin Constant’ın yerine Özer Hurmacı, Salih Dursun, Fatih Atik’e ilk 11’de talih verdi.

Tribünde 300 Türk


Trabzon’da oynanan ilk maçı 4-0 kaybetmesine rağmen Avrupa, İtalya ve Türkiye’nin muhtelif kentlerinden gelen takribî 300 taraftar, takımlarını yalnız bırakmadı. Ev sahibi Napoli taraftarları maça çok alaka göstermedi. 62 bin kapasiteli statta karşılaşma için 16 bin bilet satıldığı bildirildi.

*****

90+ Okan Çellik


Yine İtalyanlar!


UEFA Avrupa Ligi 2 Tur ilk maçında Trabzonspor, evinde 4-0 yenik bulunduğu İtalyan takımı Napoli’ye deplasmanda da 1-0 yenilerek Avrupa defterini kapattı. Trabzonspor, geçen yıl de gene tıpkı turda Juventus’a deplasmanda 2-0, evinde de 2-0 yenilerek, turnuvaya veda etmişti. Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’de son oynadığı Kasımpaşa maçına oranla kadrosunda 3 değişikliğe gitti. Teknik direktör Ersun Yanal, UEFA’ya adları bildirilmeyen Deniz Yılmaz ve Aytaç Kara ile yedek soyundurduğu Kevin Constant’ın yerine Özer Hurmacı, Salih Dursun, Fatih Atik’e ilk 11’de talih verdi. Napoli mücadeleye seri başladı. İlk maçta penaltı kaçıran Dries Mertens, Bordo-Mavili savunmayı epey bir zorladı. Cardozo, dünkü mücadelede de önceki maçlarda bulunduğu bu şeklinde beslenemedi! Erkan Zengin ve Özer Hurmacı’nın yaratıcılık hesabına etkisiz oyunları, bir de Mehmet Ekici’nin edilgen kalışı Bordo-Mavililer’i çaresizliğe götürdü. Bir de 19. dakikada Guzman’ın attığı gol, Trabzon’un bulunmaz denecek kadar az umudunu iyice bitirdi. Ersun Yanal’ın ikinci yarıda yaptığı oyuncu değişiklikleri skora tesir etmedi. Napoli son 16’ya yükselirken, temsilcimiz ise bir Avrupa macerasına daha son yeri koymuş oldu.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar