Muğla'da 2. Kademe Türkiye Oryantiring Yarışması başladı

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanlığı’nın 2013 yılı programında yer alan 2.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da 2. Kademe Türkiye Oryantiring Yarışması başladı

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanlığı’nın 2013 yılı programında yer alan 2. Kademe Türkiye Oryantiring Yarışması, Muğla'da yaklaşık 970 sporcunun katılımıyla başladı. Kent Ormanı'ndaki ilk günün uzun mesafeli bölümünde sporcular, pusula ve haritayla hedefleri bularak puan toplamak için mücadele etti. Yarın ise şehir merkezindeki eski sokaklarda yapılacak kısa mesafeli yarışlarla müsabakalar sona erecek.

Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu, yaptığı açıklamada, "Yerelde Gençlik Spor teşkilatımızla birlikte çok güzel bir organizasyona imza attık. Yaklaşık 970 sporcumuz, şu an arazide yarışıyorlar, Kent Ormanı olarak tabir edilen bölgede. Yarın da kısa mesafe olarak tabir edilen, kent merkezinde bir yarışımız var. Muğla, gerçekten doğal ortamıyla oryantiring için çok müsait bir alan. Bölge olarak çok güzel. İlerleyen yıllarda tekrar hem ulusal hem de uluslararası organizasyonlar düzenleyebiliriz. Muğla’da olmaktan çok mutluyuz, teşekkür ediyoruz." dedi. Bu tür ulusal ve uluslararası organizasyonları ilerleyen süreçte yerel kulüplerin ve spor teşkilatlarının kendilerinin düzenlemesi için çalışmalar yapıldığını belirten Çolakoğlu, "Federasyon sadece yönlendirici bir kurum olsun istiyoruz. Düzenleyici değil, yönlendirici, denetleyici ve destekleyici kurum olsun istiyoruz. Bu da 2015-2016 yılları hedeflerimiz arasında yer alıyor. 2014 Şubat sonu, Mart başlangıcında Antalya'nın Kemer bölgesinde uluslararası bir organizasyonumuz var. Türkiye’de ilk defa dünya kupasına evsahipliği yapacağız. O da bizim için onur ve tecrübe olacak. Oryantiringin gelişmesi için çok önemli. Ülkemizin prestiji için çok güzel olacak. Kemer’de tüm hazırlıklarımız yapıldı. Yaklaşık 250’nin üzerinde elit sporcu bekliyoruz. Oryantiring branşı, önümüzdeki yıllarda yükselen bir trend olarak karşımıza çıkacak." ifadelerini kullandı.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker ise yıl sonuna tekabül eden büyük bir organizasyona imza attıklarını kaydederek, "Federasyonla beraber düzenliyoruz bu organizasyonu. Oryantiring, değişik bir spor branşı; cihazsız bir şekilde yön bulma. Bunun için de haritalar çiziliyor. Müsait yerler olması gerekiyor. Biz ikinci ayağını burada düzenliyoruz ve iki aşamalı. Birincisi ormanda bir ay, şehir merkezinde de bir ay harita çizimi devam etti. Bu yarışmaya bine yakın antrenör, sporcu ve yönetici katıldı. İki gün Muğlamız'da ağırlayacağız. Bu ulusal bir müsabaka; inşallah ilerleyen yıllarda Muğlamız, uluslararası müsabakalara imza atacaktır. Bu tür organizasyonlara ilimiz hazırdır." şeklinde konuştu.

Eskişehir'den yarışmaya katılan Nazlı isimli sporcu da iki yıldır oryantiring yaptığını ifade ederek, "Harika insanlarla tanıştım. Hayatımın her alanında başarım arttı. Çok mutluyum." dedi. Beş yıldır oryantiring yapan Aslıhan Biçer ise çok eğlenceli bir spor olduğunu vurgulayarak, doğada satranç oynamaya benzetti. Eskişehir'den katılan Bulgay da arazide zor şartlar altında yapıldığına dikkat çekerek, "Bir sürü hususa dikkat etmemiz gerekiyor. Güzel bir spor, arkadaşımın tavsiyesiyle başladım." diye konuştu. Zeynep Melis Arlıer, oryantiringe yeni başladığını belirterek, "Gerçekten çok eğlenceli ve güzel bir spor. Alışmak çok kolay olsa da bir o kadar kolay, bir o kadar da zor bir spor. Aslında tanımını yaparken güçsüzün güçlüyü yenebileceği bir spor diyebiliriz." dedi. CİHAN

Yorumlar