Muğla 'Uluslararası Engelsiz Yıldızlar' projesine evsahipliği yapacak

Muğla Gençlik ve Spor Kulübü tarafından yazılan ve Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen "Uluslararası Engelsiz Yıldızlar" projesi, Şubat-Haziran 2014 arasında Muğla'da uygulanacak.

Google Haberlere Abone ol
Muğla 'Uluslararası Engelsiz Yıldızlar' projesine evsahipliği yapacak

Muğla Gençlik ve Spor Kulübü tarafından yazılan ve Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen "Uluslararası Engelsiz Yıldızlar" projesi, Şubat-Haziran 2014 arasında Muğla'da uygulanacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından da desteklenen proje, engelli ailelerinin de katıldığı bir toplantıyla tanıtıldı.

Gençlik Merkezi Müdürü Zülfikar Türedi, toplantıda yaptığı açıklamada proje kapsamında engelli gençleri spor yapmaya teşvik ederek sosyal hayata daha fazla katılmalarının amaçlandığını belirterek, "İlk olarak ulusal kapsamda gerçekleştirilen projede daha çok engelliye ulaşmak, engellileri yurtdışındaki kaderdaşlarıyla buluşturarak sorunlarına yenilikçi öneriler getirerek çözümlerini sağlamak amacıyla proje, uluslararası boyutta yeniden yazıldı." dedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker ise bunu bir AB projesi olduğunu hatırlatarak, "Muğla Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde projemizden önce engelli sporcu sayısı dörtken 20'ye çıktı. Projemizden önce faal olan engelli bireyler, sadece okçuluk branşında aktif olarak rol alabiliyorken şimdi masa tenisi, satranç ve badminton branşları açılmıştır. Proje sayesinde engelli gençlerin, istediklerinde neleri başarabileceklerini görmesi ve sportif dallarda aktif olması sağlanmıştır. İspanya'nın, engelli hakları ve faaliyetleri üst seviyede olduğu için proje ziyaret noktası olarak belirlenmesi kararlaştırılmıştır. Ayrıca engellilerin sosyal bireyler haline geldiğini görmek, bizim bu projelerin yararlarına ve bununla birlikte engellilere inancımızı bir kat daha arttırdı. Bu nedenle de daha fazla engelli bireye ve daha fazla sosyal etkinliğe ulaşabilmek adına bu projeyi kaleme aldık." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar