Modern pentatlonda olimpik kulis

- Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Yaşar Akşin: "İlke Özyüksel'in olimpiyat kotası alabilmesi için yoğun kulis çalışması yapıyoruz" - "ABD ve Polonya ile kulis mücadelesi veriyoruz" - "Başarabilirsek İlke, Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştirecek"

Google Haberlere Abone ol
Modern pentatlonda olimpik kulis

ANKARA (AA) - MUSA SAMUR - Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Yaşar Akşin, 2016 Rio Olimpiyatları'na kota alabilmek için kulis çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Yaşar Akşin, AA muhabirine yaptığı açıklamada belirledikleri sporcularla 1 Haziran 2015'ten itibaren 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılım puanı veren uluslararası organizasyonlarda yer aldıklarını ve bu doğrultuda da son olarak 3 sporcuyla Moskova'da dünya şampiyonasında mücadele ettiklerini dile getirdi.

Moskova'da finallere kalma başarısı gösteren İlke Özyüksel'in binicilikte şansızlık yaşayarak sıfır çektiğini ifade eden Akşin, "Mücadele ettiğimiz sporcular henüz çok genç. İlke yarış sırasında kurayla belirlenen atını kontrol etmekte zorlandı ve tamamlayamadı. Bu nedenle de 36 finalistin arasında 36'ncı oldu ama bizim mücadelemiz bitmedi. İlke Özyüksel'in olimpiyat kotası alabilmesi için yoğun kulis çalışması yapıyoruz." diye konuştu.

Yarışların ardından 37 sporcunun olimpiyat kotası aldığının açıklandığını belirten Yaşar Akşin, şunları kaydetti:

"İlke Özyüksel'in bir yıl boyunca topladığı puanlar ve başarılı yarışları var. Bir yıldır hem o hem de federasyon olarak çalışıyoruz. Yapacak bir şey yok. Şansızlık ama henüz umudumuz bitmedi, şimdi de kulis mücadelemiz başladı."

Kota aldığı açıklanan 37 sporcunun içinde 6 ülkeden 3'er sporcu bulunduğunu, bu sayının 2'ye düşürülmesi gerektiğini aktaran Akşin, "Toplam sayıdan 6 sporcu çıkarıldığında 31 kalıyor. Rio'ya 33 sporcu gideceğinden 2 kontenjan boş olacak. 3 sporcu olimpiyat için potada olacak, bir sporcu dışarıda kalacak. Bu ismin İlke olmaması için kulis yapıyoruz." ifadelerini kullandı.


- Rakipler ABD ve Polonya


Yaşar Akşin, İlke Özyüksel'in kota alabilmesi için ABD ve Polonya ile kulis mücadelesi verdiklerini anlattı.

Ülkelerin 15 Haziran Çarşamba gününe kadar hangi sporcularla olimpiyatlara katılacağını bildireceğini belirten Akşin, "Ülkeler ayrıca seçtikleri sporcuların hangi organizasyonlarla kotayı aldıklarını da belirtecekler. Hangi yarış olduğu bile bizim için önemli olacak. Biz de buralardaki boşluklardan İlke'nin performansını öne çıkaracağız." diye konuştu.

Kuliste başarılı olmaları durumunda İlke'nin Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştireceğini dile getiren Akşin, "ABD ve Polonya ile kulis mücadelesi veriyoruz. Modern pentatlon 1912'den beri olimpiyatlarda var ancak Türkiye bu branşta hiç katılmamış. Bu ilki başarabilmek için sporcularımızla çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.


- Puanlar eşit


ABD ve Polonyalı sporcularla İlke Özyüksel'in puanlarının aynı olduğunu vurgulayan Akşin, kota kararının Avrupa Şampiyonası'ndaki performanslara bakılarak verileceğini söyledi.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 2-9 Temmuz tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonası'ndaki performansın önemli olacağını düşündüğünü anlatan Akşin, şunları kaydetti:

"Başarabilirsek İlke, Türkiye tarihinde bir ilki gerçekleştirecek. Uluslararası federasyonun isimleri belirlemek için Avrupa Şampiyonası'nı bekleyeceğini düşünüyorum. Burada uluslararası federasyonun genel kurulu da yapılacak. Federasyon başkanları da Sofya'da olacak. Ülke federasyonları, ABD ve Polonya da kulis çalışmaları yapıyordur. Avrupa olduğu için ABD, Sofya'daki organizasyona katılamıyor. Demek ki Polonya ile mücadele edeceğiz. Bütün gayretimizle çalışıyoruz, başarabilirsek sporcumuz ve bizim için gurur verici olacak. İlke Özyüksel, Türkiye tarihinde bir ilki başaracak."

Yorumlar