Milli güreşçiler Furkan ve Doğuş, Avrupa üçüncüsü oldu

Polonya’da organize edilen Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda mindere çıkan genç grekoromencilerden Doğuş Ayazcı ve Furkan Bayrak, bronz madalya kazanarak Avrupa 3.’sü oldu.DOĞUŞ VE FURKAN’DAN BRONZ MADALYA GELDİSabah seansında rakiplerine...

Google Haberlere Abone ol
Milli güreşçiler Furkan ve Doğuş, Avrupa üçüncüsü oldu

Polonya’da organize edilen Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda mindere çıkan genç grekoromencilerden Doğuş Ayazcı ve Furkan Bayrak, bronz madalya kazanarak Avrupa 3.’sü oldu.

DOĞUŞ VE FURKAN’DAN BRONZ MADALYA GELDİ

Sabah seansında rakiplerine karşı başarılı bir mücadele sergileyen Doğuş Ayazcı, 50 kg repesaj müsabakasında Macar güreşçi Jozsef Andrasi’yi 9-0’lık skorla dize getirerek bronz madalya için mücadele etmeye hak kazandı. 3-5 maçında başarılı bir performans ortaya koyan genç pehlivan Ayazcı, Ermeni rakibi Murad Harutyunyan’ın 3 ihtar sonucunda diskalifiye olması sonucunda bronz madalya kazandı ve Avrupa üçüncüsü oldu.

74 kilogramda ay-yıldızlı mayo ile mindere çıkan Furkan Bayrak ise sabah seansında repesaj müsabakasında Hırvat güreşçi Filip Sacici’i 8-0 mağlup ederek madalya şansını devam ettirdi. Akşam seansında mindere çıkan milli güreşçi Bayrak, Ukraynalı Andriy Antonyuk karşısında minderden galibiyetle ayrılarak bronz madalya kazandı ve Avrupa üçüncülüğü elde etti.

Öte yandan ilk tur müsabakasında talihsiz bir sakatlık yaşayarak maçı yarıda bırakmak zorunda kalan genç sporcu Ahmet Uçar’ın iç ve dış bağlarında zedelenme olduğu, en kısa sürede mindere döneceği belirtildi.

Gençler Avrupa Şampiyonası’nın son gününde boy gösterecek milli güreşçilerin ilk turdaki rakipleri şu şekilde:

55 Kg - Ferdi Yörük (Hırvatistan)

66 Kg - Murat Dağ (Norveç)

84 Kg - Fatih Cengiz (Danimarka)

120 Kg - Tolga Turan (Ermenistan) CİHAN

Yorumlar