Milli güreşçiler Avrupa şampiyonasını 9 madalya ile tamamladı

Geleceğin Olimpiyat şampiyonlarının mücadele ettiği Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonası'nın son gününde mindere çıkan milli güreşçilerden Ekrem Öztürk gümüş madalya, Hacı Karakuş ise bronz madalya kazandı. Bu sonuçlarla birlikte...

Google Haberlere Abone ol
Milli güreşçiler Avrupa şampiyonasını 9 madalya ile tamamladı

Geleceğin Olimpiyat şampiyonlarının mücadele ettiği Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonası'nın son gününde mindere çıkan milli güreşçilerden Ekrem Öztürk gümüş madalya, Hacı Karakuş ise bronz madalya kazandı. Bu sonuçlarla birlikte Türkiye, şampiyonayı 2 altın, 2 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplam 9 madalya ile tamamladı.

Sabah seansında üst seviyede performans sergileyen milli güreşçi Ekrem Öztürk, 54 kiloda yaptığı final mücadelesini kaybederek gümüş madalyada kaldı.

63 kiloda ter döken Hacı Karakuş, ise akşam seansında yapılan bronz madalya mücadelesini kazanarak 3. oldu.

Samokov Sports Arena'da 6 günlük maratonun ardından Türkiye Yıldız Güreş Milli Takımları, 9 madalya ile şampiyonayı tamamladı. Milli güreşçilerden Ali Çam ve Kerem Kamal altın madalya, Uğur Beytekin ile Ekrem Öztürk gümüş madalya, Ayşe Vatansever, Cabbar Duyum, Cihan Urhan, Oğuzhan Yusuf Altın ve Hacı Karakuş bronz madalya kazandılar.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonası'nda mücadele eden ve madalya kazanan sporcuları tebrik ederek, Bulgaristan'da elde edilen başarının Türk güreşinin geleceği adına büyük önem arz ettiğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar