Milli eskrimci İrem Karamete'ye Rio teşekkürü

- Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Murat Atalı: "32 yıl sonra Türk eskriminin olimpiyatlarda yer alması gurur verici. Bizlere bu heyecanı yaşatan sporcumuz İrem Karamete'ye teşekkür ederiz" - Milli sporcu İrem: "Elendiğim için üzgünüm ancak hedeflerim bitmiş değil"

Google Haberlere Abone ol
Milli eskrimci İrem Karamete'ye Rio teşekkürü


ANKARA (AA) - Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Murat Atalı, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılarak, Türk eskriminin 32 yıllık hasretine son veren İrem Karamete'ye teşekkür etti.

Atalı, yazılı açıklamasında, "32 yıl sonra Türk eskriminin olimpiyatlarda yer alması gurur verici. Bizlere bu heyecanı yaşatan sporcumuz İrem Karamete'ye teşekkür ederiz. Başta sporcumuz İrem Karamete olmak üzere, olimpik takımımıza, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a, Müsteşar Yardımcımız Sayın Kamuran Özden'e, Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan'a, Spor Genel Müdür Yardımcımız Sayın Murat Kocakaya'ya ve bizlere bu yolda güvenen, destekleyen herkese teşekkürlerimi sunarım." ifadelerini kullandı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde devam eden oyunlarda, ilk 64'ü maç yapmadan geçen ve 32'li eleme turunda Fransız sporcu Ysaora Thibus'a, 15-6'lık skorla elenen İrem ise 2020 Tokyo Olimpiyatları hazırlıklarına ara vermeden devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Elendiğim için üzgünüm ancak hedeflerim bitmiş değil. Hedefim Rio Olimpiyatları'na katılmak ve iyi bir sonuç elde etmekti. Olimpiyat heyecanı yaşadığım ve yaşattığım için mutluyum. Benim için sırada 2020 Tokyo Olimpiyatları var. Burada kazandığım tecrübeleri de ekleyerek 2020 için hazırlıklara ara vermeden devam edeceğim."

Yorumlar