Milli basketbolcuların olimpiyat inancı tam

- Göksenin Köksal: "İnşallah kadın basketbolundan sonra erkek basketbolu da olimpiyatlara katılacak" - Ömer Aşık: "Olimpiyata katılma yolunda elimizden geleni yapacağız"

Google Haberlere Abone ol
Milli basketbolcuların olimpiyat inancı tam


İSTANBUL (AA) - ELİFNUR ÇOLAK - A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın oyuncuları Göksenin Köksal, Ömer Aşık ve Kenan Sipahi, Filipinler'de 5-10 Temmuz'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri'ni geçerek Brezilya'ya gitme hakkı elde etmek istediklerini söyledi.

Milli basketbolcular, olimpiyatlara hazırlık süreciyle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Göksenin Köksal, Filipinler'deki elemelerin hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini aktararak, "Şu an için tam takım değiliz, eksiklerin gelmesiyle tam takım olacağız. Bizim açımızdan İtalya'daki kamp çok önemliydi. Orada hazırlık maçları oynadık. Ligler yeni bittiği için herkes hazır durumdaydı. Takımdaki herkes de birbirini iyi tanıyor." dedi.

Elemeleri geçerek olimpiyatlara katılmak istediklerini belirten Göksenin, "A Milli Kadın Basketbol Takımı'nı tebrik ediyorum, çok büyük bir işe imza attılar. İnşallah kadın basketbolundan sonra erkek basketbolu da olimpiyatlara katılacak." diye konuştu.


- Ömer Aşık: "Elimizden geleni yapacağız"


NBA'de forma giyen milli basketbolcu Ömer Aşık, Rio'ya gitmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını dile getirdi.

İtalya'da verimli bir kamp geçirdiklerini anlatan Ömer, İstanbul'da da iyi bir çalışma dönemi geçirmek istediklerini vurguladı.

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın olimpiyat vizesi aldığını hatırlatan başarılı basketbolcu, "Onlar Rio'ya gitme hakkı almayı başardılar. Biz de olimpiyata katılma yolunda elimizden geleni yapacağız. Brezilya'da olmayı hak etmek için Filipinler'de sahaya çıkacağız." şeklinde görüş bildirdi.

Milli basketbolcu Kenan Sipahi de hazırlık sürecini iyi bir şekilde değerlendirdiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Kamp dönemimiz hem hücumda hem de müdafaada birkaç şeyi oturtmamız adına verimli geçiyor. Oynadığımız hazırlık maçlarında da kendimizi gösterme fırsatımız oluyor. Filipinler'deki elemeler için önemli bir kamp sürecindeyiz."

Ay-yıldızlı takım Filipinler'de 5-10 Temmuz'da oynanacak elemelerde A Grubu'nda Senegal ve Kanada'yla mücadele edecek. Grubu ilk iki sırada tamamlayan takımlar B Grubu'nun ilk ikisiyle çapraz eşleşmeyle yarı finalde karşılaşacak. Yarı finali ve finali kazanan takım olimpiyat vizesini elde edecek.

Yorumlar