Michal Kadlec: Fenerbahçe için savaşacağım

Fenerbahçe'nin Çek futbolcusu Michal Kadlec, Fenerbahçe'nin başarısı için savaşacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Michal Kadlec: Fenerbahçe için savaşacağım

Fenerbahçe'nin Çek futbolcusu Michal Kadlec, Fenerbahçe'nin başarısı için savaşacağını söyledi.

    Fenerbahçe Dergisi’nin mart ayı sayısında yer alan röportajında, sarı - lacivertli kulübün her sezon şampiyonluk için mücadele ettiğini belirterek, "Benim hedefim; Fenerbahçe’nin başarılı olması için savaşmak. Fenerbahçe, her sezonda şampiyon olmak için mücadele eder ve ben de bu mücadeleye katkı sağlamak için buradayım. Evet, şu an için Avrupa’dan men edildik ama cezamız bittikten sonra da Avrupa’da da en iyi yere gelmek için mücadelemiz devam edecek. Fenerbahçe için elimden gelenin en iyisini yapmak benim temel hedefim. Kazanabildiğimiz kadar maç ve kupa kazanmak için bir aradayız." dedi.

    Hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirten Kadlec, "Herkesi de ortak bir paydada birleştiren şey bu. Ancak çok da erken konuşmamak gerekir diye düşünüyorum. Adım adım gitmeliyiz. Sonuç itibarıyla lig uzun bir maraton ve iniş çıkışlar yaşanabilir. Amacımız performansımızı her zaman üst seviyede tutarak emin adımlarla şampiyonluğa ulaşmaktır. Biz oyuncuların hedefi Fenerbahçe gibi büyük bir camiaya şampiyonluğu getirmektir." diye konuştu.

    Sivasspor, Kasımpaşa ve Elazığspor maçlarında ilk 11′de başlamasını da değerlendiren Çek futbolcu, "Sivasspor maçını değerlendirerek başlamak istiyorum. Evet, hakem ile ilgili konuşmak gerekirse, hakemin başarılı olduğunu düşünmüyorum. Maçın 10. dakikası itibarıyla bir penaltı pozisyonu oldu ve bu da penaltıydı. Ancak verilmeyen bir penaltı söz konusuydu. Bunu da değerlendirirken futbolun doğası gereği olan şeyler diye bakılmalıdır. Hakem kararları maça damga vurabiliyor. Sivasspor maçında hakemin o kararından sonra ben fazlasıyla o pozisyonu düşündüğümüze inanıyorum ve bu da konsantrasyonumuza yansıdı. Maçı kazanmak için 80 dakikamız vardı üstelik iyi de bir oyun sergiliyorduk ancak penaltı pozisyonunun zihinlerimizde yer etmesi bizi biraz oyundan düşürdü. Bizim için zor bir akşamdı." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Kasımpaşa maçına dönecek olursak; o gece bizim için en önemli şey kazanmak idi. Nasıl kazandığımız ya da ortaya koyduğumuz oyun çok önemli olmasa da kazanmak bizim için fazlasıyla önemliydi. Belki de o gece çok da iyi bir futbol sergilemedik ve daha iyisini de yapabilirdik ama kazanmak biz çok mutlu etti. 2 hafta üst üste aldığımız iki mağlubiyet vardı ve Galatasaray ile aramızdaki puan farkı 4’e inmişti. Bu nedenle Kasımpaşa maçı bizim kesin kazanmamız gereken bir maçtı ve kazanmasını da bildik. Elazığspor maçında ise ilk dakikalarda pozisyonları gole çeviremedik ve sonrasında yine hakem hatalarıyla demotive olduk diyebilirim."

EURO 2016 ELEMELERİ

Türkiye ile Çek Cumhuriyeti’nin EURO 2016 elemelerinde aynı grupta olmalarını da değerlendiren Kadlec, “Güçlü rakiplerimiz var. Gruptan Türkiye ile birlikte çıkmayı temenni ediyorum. Bizim için çok harika olur. Hollanda böyle turnuvalarda çok bulundu. Artık Türkiye ile biz beraber gidelim. Bunlar şaka tabi. Şu anda Fenerbahçe’deki işimize konsantreyiz” değerlendirmesinde bulundu.
CİHAN

Yorumlar