Mesut'a övgü dolu sözler

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, Mesut Özil'in maçlarda gösterdiği performansın yeterince takdir edilmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mesut'a övgü dolu sözler
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, Mesut Özil'in maçlarda gösterdiği performansın yeterince takdir edilmediğini söyledi.

İngiliz basınına konuşan Wenger, uzun bir sakatlık devrinin peşinden tekrar formasına kavuşan Mesut Özil’in takım üstünde kocaman etkisi olduğunu anlattı. Türk asıllı Alman futbolcunun takıma sağladığı katkının tam şekilde ayrım edilemediğini savunan Wenger, 'Gösterdiği performans yeterince takdir edilmiyor. Kendini kanıtlaması için geçmesi gereken bir çıta var. O da bunun farkında. Öyle bir iş yapıyoruz ki her maç birtakım şeyleri kanıtlamak zorundayız. Onun yeterince kaliteli olduğuna inanıyorum' değerlendirmesinde bulundu.

Mesut Özil’in kendinden beklenenden daha kocaman fedakarlıklar yaptığını vurgulayan Fransız teknik adam, 'Takıma yardım sağlamak için çok çok gayret sarf ediyor. Oynayış tarzınız, kimi izleyiciler yönünden tam şekilde anlaşılmaz. Mesut sahada çok çok fazla gayret sarf etmiyormuş benzeri gözükse de öyle değil. Çok tesirli ve akıcı bir oyuncu' diye konuştu.
Wenger, Mesut Özil’in fiziksel şekilde da çıkış yakaladığını kaydederek, 'Fiziksel şekilde kocaman bir potansiyel taşıdığını biliyordum fakat bu kadar iyi olacağını hesap etmiyordum. Gerçekten muazzam bir potansiyeli var' ifadesini kullandı.

Manchester United’ın eski futbolcusu Paul Scholes’ün Özil konusunda yaptığı, 'Real Madrid’de oynama fırsatı varken Arsenal’e gelerek kolayı seçti' değerlendirmesine de yanıt sağlayan Wenger, 'Scholes sanırım istemeden böyle konuştu. Özil çok çok çalışıyor ve harika bir oyuncu, Scholes, kendi devrinde Özil benzeri bir oyuncuyla taraf yana oynamayı çok çok isterdi' biçiminde konuştu.
Özil, bu sezon Arsenal formasıyla çıktığı 19 maçta 4 gol ve 7 asistlik bir performans sergiledi.

AA

Kaynak: FANATİK

Yorumlar