Mersin'de "koşuya" devam

- Atletizmde, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nın ardından Avrupa 10 Bin Metre Kupası da, Mersin'in ev sahipliğinde düzenlenecek

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de "koşuya" devam


ANKARA (AA) - Atletizmde, geçen hafta sonu Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'na ev sahipliği yapan Mersin'de, 5 Haziran Pazar günü Avrupa 10 Bin Metre Kupası düzenlenecek.

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan habere göre, Nevin Yanıt Atletizm Pisti'nde yapılacak Avrupa 10 Bin Metre Kupası'nda, Türkiye ile birlikte 11 ülkeden 50 atlet yarışacak.

2016 Rio Olimpiyatları öncesinde, Avrupalı mesafeciler için önem taşıyan organizasyona, 8 milli atlet katılacak. Kupayı daha önce 3 kez kazanan Avrupa şampiyonu Polat Kemboi Arıkan'ın yanı sıra Kemal Koyuncu, 2008 yılının şampiyonu Mert Girmalegesse, Onur Aras ve Ramazan Karagöz de, erkeklerde Türkiye'yi temsil edecek.

Türkiye kadınlarda ise Esma Aydemir, Fadime Suna ve Sevilay Eytemiş ile zirve mücadelesi verecek. Esma Aydemir, favori atletler arasında yer aldığı kupada podyuma çıkarsa, Elvan Abeylegesse'den sonra kadınlarda bunu başaran 2. Türk atlet olacak.

Yorumlar