Mersin İdmanyurdu Prejuce Nakoulma ile 2 yıllık sözleşme imzaladı

Spor Toto Süper Ligi'nde mücadele edecek olan Mersin İdmanyurdu Burikine Faso Milli Takımı'nda forma giyen ve Polonya liginde top koşturan Prejuce Nakoulma ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.Kulüp binasındaki imza töreninde konuşan Mersin İdmanyurdu...

Google Haberlere Abone ol
Mersin İdmanyurdu Prejuce Nakoulma ile 2 yıllık sözleşme imzaladı

Spor Toto Süper Ligi'nde mücadele edecek olan Mersin İdmanyurdu Burikine Faso Milli Takımı'nda forma giyen ve Polonya liginde top koşturan Prejuce Nakoulma ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Kulüp binasındaki imza töreninde konuşan Mersin İdmanyurdu Genel Sekreteri Abdi Kurt 27 yaşında olan Nakoulma'nın Burika Faso Milli Takımı'nda oynadığını 2013-2014 sezonunda Polonya liginde 10 gol ile 6 asistinin bulunduğunu kaydetti.

Türkiye'de en az 3-4 kulübün Nokoulma'ya talip olduğunu hatırlatan Kurt, "Ancak oyuncu Mersin İdmanyurdu ve Mersin İdmanyurdu markasını tercih etti. Nokoulma ile biz 2 yıllık sözleşme yapıyoruz. 2 yıllık oyuncumuz olacak." dedi.

Takımın şu anda Bolu'da kampta olduğunu ifade eden Kurt oyuncunun imzadan sonra kampa katılmak için gideceğini söyledi. Takımın ihtiyacı olan sağ açığa sağ açık oynayan Nakoulma'yı transfer ederek kapattıklarını belirten Kurt, şöyle konuştu:

"Bundan sonraki transferimizi biraz daha yavaş yapacağız. Aşağı yukarı transferlerimizin yüzde 80'ini gerçekleştirdik. 2-3 mevkide eksiğimiz kaldı. Şu an takımımız Bolu-Gerede'de full time kampta bu kamp çok hayırlı olacak. Arkasından Avusturya kampımız var. Bu kampa gidene kadar takımın tüm kadrosunu oluşturmuş olacağız. Zaten iskeleti bitirmiş durumdayız."

Takımın hedifini yönetim ve futbolcular olarak ilk 10 koyduklarını anlatan Kurt, "Rıza hocamız (Çalımbay) şu an takımın başında. Bu ligde kalıcı olacağımızı söyledik. Mersin layık olduğu yerde olacak." diyerek, şöyle devam etti:

"Eski oyuncularımız olmasına rağmen Türkiye'de şu an sıfırdan kurulan bir takım gibi oldu. Sağlam temeller üzerine oturduğunu görüyoruz. Yabancı transferde sona yaklaştık. Şu anda 6 yabancı oyuncumuz var. 2 kontenjan açığımız kaldı. Onu da çok iyi değerlendireceğiz. Ciddi olarak kaleci arayışımız var. Santrafora bir oyuncu arıyoruz. Nakoulma aynı zamanda santrafor da oynuyor sağ açık olmasına rağmen. Takıma büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bonservisi kendi elinde o nedenle bu rahatlığı yaşadık."

Nokoulma ise kendilerini istedikleri için kulüp yetkililerine teşekkür etti. Burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Nokouma, "Bir an önce yeni takım arkadaşlarımla tanışıp kaynaşıp elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. İnanıyorum ki taraftarımız takım sahaya çıkınca çok mutlu olacak." dedi.

CİHAN

Yorumlar