Mersin idman Yurdu 1-5 Trabzonspor

Süper Lig'in 23. haftasının kapanış maçında Trabzonspor, Mersin idman Yurdu'nu 5-1 mağlup etti.

Google Haberlere Abone ol
Mersin idman Yurdu 1-5 Trabzonspor
Süper Lig'in 23. haftasının kapanış maçında Trabzonspor, Mersin idman Yurdu'nu 5-1 yenik etti.

Büyük kumar, iri galibiyet

Bursaspor ve Başakşehir’in puan kaybettiği haftada Trabzonspor’un her zaman kazanması gerekiyordu. Çünkü Avrupa potasında ligi bitiremeyen bir Trabzonspor için, önümüzdeki sezon facialarla sonuçlanabilir. Yapılan onca yatırım, emekler, hoca değişiklikleri havada kalır. Bordo-Mavililer en kritik dönemeci hiç hasar almadan döndü. Ersun Yanal ise oyuncu tercihlerinde iri kumar oynadı. Özer
Hurmacı’yı yedek kulübesinde oturtarak, daha defansif bir orta sahayla karşılaşmaya başladı. Mustafa Akbaş belki de bu sezon ilk kere sol bek deneyimi yaşadı. Uğur Demirok ve Bosingwa ikilisi, özlenen Trabzonspor müdaafasını oluşturdu. Biraz daha standartların üstünde oynayan ikili, belki de ilerleyen haftalarda bu mevkiiye çapa atarlar.

Usta işi

15. dakikada soldan Mehmet Ekici’nin kullandığı bucak atışı Mersin kalesini karıştırdı. Sefa’nın yakın mesafeden katı şutu Servet’ten döndü, tamamlayan Uğur’un vuruşu taraf direğin dibinden auta çıktı. 30. dakikada Medjani’nin ceza yayı dışında düşürülmesiyle kazanılan özgür atışı kullanan Mehmet Ekici, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1. 45. dakika sağdan kazanılan bucak taşını kullanan Mehmet
Ekici’nin ceza sahasına yaptığı ortaya defansın arasından aşırı iyi yükselen Sefa şık bir baş vuruşu ile topu ağlarla buluşturdu: 0-2.

Son söz Oscar’dan

57. dakikada sağdan kazanılan bucak atışını kullanan Mehmet Ekici’nin ortasında art direkte toplu buluşan Sefa’nın baş vuruşu ağlarla buluştu: 0-3. 63. dakikada Murat’ın fasıla pasıyla buluşan Oktay’ın dönerek vuruşu yandan az farkla auta çıktı. 69. dakikada Erkan’ın sağdan Mersin ceza sahasına yaptığı ortada Serol aksi bir vuruşla topu kendi kalesine gönderdi: 0-4. 81. dakika sağdan Güven’in kullandığı bucak atışında ceza sahasına yaptığı ortasıyla buluşan Servet indirdi, Sinan katı bir vuruşla ağları havalandırdı: 1-4. 90. dakika Pedriel’in fasıla pasıyla ceza sahasında buluşan Welliton’un vuruşu yandan az farkla auta çıktı. 90+1. dakikada ceza yayı sağ tarafında topla buluşan Cardoza katı bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-5.

Reşat Çöteli

Kaynak: FANATİK

Yorumlar