Merkel, Brezilya 2014 yolcusu

Brezilya'da yapılan 2014 Dünya Kupası finalleri için Almanya Başbakanı Angela Merkel, takımını desteklemek üzere bu ülkeye gidiyor. Pazar günü Brezilya Devlet Başkanı Rousseff ile görüşecek Merkel, Pazartesi günü ise Almanya'nın Portekiz'e...

Google Haberlere Abone ol
Merkel, Brezilya 2014 yolcusu

Brezilya'da yapılan 2014 Dünya Kupası finalleri için Almanya Başbakanı Angela Merkel, takımını desteklemek üzere bu ülkeye gidiyor. Pazar günü Brezilya Devlet Başkanı Rousseff ile görüşecek Merkel, Pazartesi günü ise Almanya'nın Portekiz'e karşı oynayacağı maçı tribünden izleyecek.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Brezilya'da bugün başlayan Dünya Kupası finalleri için pazar günü bu ülkeye gidecek. Ziyaret kapsamında başkent Brasilia'ya hereket edecek Merkel, burada Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff ile görüşecek. Ziyarette ekonomi, bilim, kültür ve sosyal konular ele alınacak.

Şönsölye'nin Alman Milli Futbol Takımı'nı desteklemek üzere pazartesi günü Portekiz'e karşı oynanacak maçta da tribündeki yerini alması bekleniyor. Bu nedenle Merkel, aynı gün Salvador da Bahia kentine hareket edecek.

Şansölye'ye Birlik Partileri'nden Karl Schiewerling (CDU) ve Max Straubinger (CSU) eşlik edecek. SPD'den THomas Oppermann da maçı izleyecek siyasiler arasında.

Merkel 2010 yılında Güney Afrika'daki Dünya Kupası finallerine gitmiş ancak seyahat giderlerinin yüksek olduğu gerekçesiyle basında eleştiri konusu yapılmıştı.

MESUT ÖZİL ÜZERİNDE BÜYÜK BASKI

Öte yandan Dünya Kupası açılış maçında bu akşam TSİ 23.00'de A Grubu'nda Brezilya ile Hırvatistan karşı karşıya gelecek.

Bununla birlikte Alman Milli Takımı'nın Türk kökenli futbolcusu Mesut Özil uzun süredir yaşadığı performans düşüklüğü nedeniyle kupa öncesi büyük baskı altında.

Alman basını pazartesi günü Portekiz'e karşı oynanacak maçta Mesut'un kendini göstermesi gerektiğini aksi halde sonraki maçlarda yedek kulübesinde oturabileceğini yazdı.

CİHAN

Yorumlar