Mercedes AMG Petronas, şimdi de gözünü ABD Kıtası'na dikti

Mercedes AMG Petronas, şimdi de gözünü ABD Kıtası'na dikti. Formula 1 sezonunun yedinci yarışı bu hafta, kıta değiştirerek Kanada'da koşulacak. Montreal Grand Prix'i öncesinde bütün gözler yine Mercedes AMG Petronas takımı üzerinde. Bu...

Google Haberlere Abone ol
Mercedes AMG Petronas, şimdi de gözünü ABD Kıtası'na dikti

Mercedes AMG Petronas, şimdi de gözünü ABD Kıtası'na dikti. Formula 1 sezonunun yedinci yarışı bu hafta, kıta değiştirerek Kanada'da koşulacak.

Montreal Grand Prix'i öncesinde bütün gözler yine Mercedes AMG Petronas takımı üzerinde. Bu sene bütün yarışlarda podyumu elden bırakmayan Mercedes AMG Petronas pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg; Avustralya, Malezya, Bahreyn, Çin, Barcelona ve Monaco'dan sonra Montreal'de de ilk sıra için mücadele edecekler.

Formula 1 takviminin Amerika kıtasındaki ilk grand prixi, sezonun yedinci yarışına ev sahipliği yapacak olan Montreal'de gerçekleşecek. Uzak Doğu ve Avrupa'daki bütün yarışlarda büyük üstünlük kuran Mercedes AMG Petronas takımı, Amerika kıtasına en büyük favori ve lider olarak gitti.

Sezonun ilk yarışını kazanarak liderlik kürsüsüne çıkan Nico Rosberg, bir önceki yarış olan Monaco'da da takım arkadaşı Lewis Hamilton'un önünde bitirerek ikinci kez kürsünün en üstünde yer aldı. Sezonun diğer yarışlarında ise Lewis Hamilton, takım arkadaşının hemen önünde lider olarak bitirdi ve böylelikle birincilik ile ikincilik kürsüsünde Mercedes AMG Petronas ismi bütün yarışlarda sabit kaldı.

Monaco Grand Prix'i sonrası Mercedes AMG Petronas pilotları arasında devam eden liderlik mücadelesinde Nico Rosberg toplamda 122 puana ulaşarak, Lewis Hamilton'nun 4 puan önünde Kanada'ya lider olarak gitti.

Markalar sıralamasında ise 240 puanı bulunan Mercedes AMG Petronas takımı uzak ara liderliğini sürdürüyor. Yarın Türkiye saati ile 21.00'de başlayacak olan Montreal Grand Prix'i öncesinde Mercedes AMG Petronas pilotları yarışın en büyük favorileri olarak antrenman turlarında başarılı derecelere imza attılar.

CİHAN

Yorumlar