Mercedes AMG Petronas evinde kazanmak istiyor

Formula 1 sezonunda ilk dokuz yarış sonrası pilotlar ve takımlar sıralamasında ilk sırada yer alan Mercedes AMG Petronas, Almanya'daki yarış öncesinde iddialı. Mercedes AMG Petronas'ın evinde, Hockenheim'da gerçekleşecek olan sezonun 10'uncu...

Google Haberlere Abone ol
Mercedes AMG Petronas evinde kazanmak istiyor

Formula 1 sezonunda ilk dokuz yarış sonrası pilotlar ve takımlar sıralamasında ilk sırada yer alan Mercedes AMG Petronas, Almanya'daki yarış öncesinde iddialı. Mercedes AMG Petronas'ın evinde, Hockenheim'da gerçekleşecek olan sezonun 10'uncu yarışında, Lewis Hamilton ve Alman Nico Rosberg duble için piste çıkacak.

Formula 1 takviminde sezonun onuncu yarışı Hockenheim Grand Prix ile geride kalıyor. Büyük üstünlük kuran Mercedes AMG Petronas takımı, bir kez daha duble yapmak üzere piste çıkacak. Formda olan Mercedes AMG Petronas pilotlarından Lewis Hamilton, bir önceki İngiltere Grand Prix'inde damalı bayrağı ilk sırada görmüştü. Nico Rosberg ise lider götürdüğü yarışı araç arızası nedeniyle tamamlayamamıştı.

Almanya'da kendi vatandaşları önünde yarışacak olan Nico Rosberg düşüncelerini açıklarken, "Geçtiğimiz yarış istediğim gibi bir sonuç alamasam da İngiltere'de keyif aldım. Yarışı iyi götürmeme rağmen, araç arızası nedeniyle yarış dışı kaldım. Kaybettiğim puanlar sonrası Lewis bana daha da yaklaştı. Şampiyonluk yarışı şimdi daha da çekişmeli olacak. İngiltere sonrası araçla ilgili birçok test gerçekleştirdik, şimdi iyi durumda. Kendi seyircim önünde kazanmak ve tekrar iyi bir ivme yakalamak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Pilotlar sıralamasında Rosberg'in dört puan arkasında ikinci sırada bulunan Hamilton ise "Silverstone'da kazanmak harika bir deneyimdi. Bundan fazlasını isteyemezdim. Kendi taraftarlarımın önünde ülkemde ilk sırayı elde etmeyi başardım. Sezonun ikinci yarısına başlarken Nico ile de puan farkımız oldukça azaldı. Onunla birlikte sezonu ilk sırada bitirmek için mücadele edeceğiz. İngiltere sonrası araçta birkaç değişiklik yaparak Almanya'ya gidiyoruz. Aracımın en iyi şekilde hazır olduğunu biliyorum. Burası Mercedes-Benz'in evi ve burada kazanmak bizler için çok önemli. Bu hedefimiz ile oldukça iyi sonuçlara imza atacağımızı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Geride kalan dokuz yarış sonunda Nico Rosberg pilotlar sıralamasında 165 puanla ilk sırada yer alırken, Lewis Hamilton ise 161 puanla ikincilik koltuğunda bulunuyor. Markalar sıralamasında ise Almanya Grand Prix'i öncesinde Mercedes AMG Petronas 326 puanla en yakın takipçisinin 158 puan önünde yer alıyor.

20 Temmuz Pazar günü TSİ 15.00'te başlayacak Almanya Grand Prix'inin sıralama turları ise 19 Temmuz Cumartesi günü TSİ 15.00'te gerçekleşecek.

CİHAN

Yorumlar