Mehmet Özdilek: Hakemler futbola gölge olmasın

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, hakemlerin futbola gölge etmemeleri ve işlerini doğru yapmaları gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Özdilek: Hakemler futbola gölge olmasın

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, hakemlerin futbola gölge etmemeleri ve işlerini doğru yapmaları gerektiğini söyledi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, kulüp binasında düzenlenen basın toplatısında açıklamalarda bulundu. Son haftalarda yaşanan hakem hatalarına değinen genç teknik adam, hakemlere yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Hakemleri tartışmanın da futbolun bir parçası olduğunu söyleyen Özdilek, ‘’Ben öyle görüyorum. Tabi ki hakemleri tartışacağız, onların verdiği kararları eleştireceğiz. Kimseye hakaret etmediğimiz sürece bu bizim en doğal hakkımız. Nasıl bize, oyuncularımıza ve kulübümüze bu eleştiriler oluyorsa, biz de eleştirilerimizi sunacağız. Ama bakıyoruz, son süreçte hakemler hep başrol oyuncuları. Ve başrolde olmayı da çok seviyorlar. Verdikleri kararlarla son süreçte maçın önüne çıkan çok hakemimiz var. Şu an hakemlerin en çok konuşulan yönü saha içi performansları. Üstüne bas basa söylüyorum, hakemlerin oyunun başrol oyuncusu olmadığı, başkahramanları olmadığını bir daha hatırlatayım. Televizyonun başında izleyen insanlar şunu düşünmeli, maç bittiğinde hakemin ismini hatırlamıyorlarsa bence hakem çok başarılı bir maç yönetmiştir. Ama bakıldığı zaman hakemler yıldız oyuncular kadar tanınan, bilinen kişiler. Hakemlerden ricam şu, futbol oynanıyor ve bunu izleyen binlerce insan var, lütfen gölge etmesinler, işlerini doğru yapsınlar. Özellikle ligin sonuna doğru. Bu, üsttekiler için de alttakiler için de geçerli, çünkü verdikleri kararlar hep futbolun önüne geçiyor, bu da futbol için tehlikeli bir süreç.‘’ diye konuştu.

Hafta sonunda kendi sahalarında oynayacakları Torku Konyaspor maçı ve takımın son durumu hakkında bilgi veren Özdilek, şunları kaydetti: ‘’Bu haftadan sonra müsabakalar çok büyük önem arz ediyor. Bizim için başlangıcı hafta sonu oynayacağımız Konyaspor maçı. Ankara’yı seven herkesin pazar günü stadyumda olması bizim için çok önemli. Maç öncesi ufak tefek sıkıntılarımız ve problemi olan oyuncularımız var. Maça daha 3 gün var, toparlanacağımızı düşünüyorum. Doğa’nın cezalı, Oktay ve Serkan sakat olması nedeniyle kadroda olmayacaklar. Bu oyuncular haricinde eksiğimiz yok."

Öte yandan, kırmızı siyahlılar Torku Konyaspor maçı hazırlıklarına, yaptığı tek çalışma ile devam etti. Teknik Direktör Mehmet Özdilek yönetiminde yapılan çalışma yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Çalışmaya tüm oyuncular katılırken, sakatlıkları bulunan Oktay ve Serkan takımdan ayrı çalıştı.
CİHAN

Yorumlar