Mehmet Karlı: Biz sizden haysiyetli davranmanızı bekliyoruz

Galatasaray Kulübü Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karlı, Türkiye Basketbol Federasyonu(TBF) yönetimine, disiplin kurulu üyelerine ve hakemlere seslenerek, "Biz sizden haysiyetli davranmanızı bekliyoruz." dedi.Galatasaray Kulübü Yönetim...

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Karlı: Biz sizden haysiyetli davranmanızı bekliyoruz

Galatasaray Kulübü Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karlı, Türkiye Basketbol Federasyonu(TBF) yönetimine, disiplin kurulu üyelerine ve hakemlere seslenerek, "Biz sizden haysiyetli davranmanızı bekliyoruz." dedi.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Karlı, Sedat Doğan ve Mehmet Cıbara, Türk Telekom Arena'da Beko Basketbol Ligi final serisinde Fenerbahçe Ülker'le dün oynanan maçta yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundular.

Hakem hatalarının ve Fenerbahçe taraftarlarının tezahüratlarını ve davranışlarını konu alan VTR'nin izletilmesinin ardından söz alan Sedat Doğan, "Burada size 15 - 16 başlık altında ifade etmeye çalıştığımız şeyler, bir algı yönetiminin sonucudur. Sahada Federasyon, Fenerbahçe ve Galatasaray kulübünün imza atmış olduğu güvenlik toplantısı sonuçlarına rağmen çok yakışıksız şeyler yapıldı. Güvenlik toplantısı neticesinde iki kulüp yöneticilerinin nerede oturacağı belirlenmişti. Oradaki ilk iki maçta bu uygulandı. Seri 2 - 2'ye geldikten sonra, aynı 3 - 4 yıl öncesinde oynanan Efes - Fenerbahçe serisinde olduğu gibi aynı kişiler çıkıp ortamı gererek, seriyi başka bir noktaya taşımaya çalıştılar. Basketbol federasyonu buna çanak tutmuştur, görevlerini yapmamıştır." şeklinde konuştu.

Takım ve teknik heyete güvendiklerini belirten Sedat Doğan, "Takımımızın ve teknik heyetimizin sonuna kadar arkasındayız. Biz onların başarılı olacağına canı gönülden inanıyoruz. Yıllardır bunu gösterdiler. Biz taraftarımızla birlikte son topa kadar mücadele edeceğiz. Şartlar ne olursa olsun. Bunun içinde federasyonu yenmek de dahil. Hukuki çerçevede taraftarımızla birlikte ne gerekiyorsa yapacağız. Galatasaray Kulübü, şiddete karşı bir kulüptür. Türkiye'ye şiddeti getiren kişilerin devlet eliyle elemine edilmesi gerekiyor. Bizim saha kapama cezasına itirazda bulunduk; ama dünkü maçtan sonra karşı tarafın da sahası kapanmıyorsa biz bize verilen cezanın hukuksuz olduğunu kamuoyuyla paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Kulübü'nün hukuktan sorumlu yöneticisi Mehmet Karlı da Türkiye'nin şiddetin de yaşandığı zor günlerden geçtiğini kaydetti. Mehmet Karlı, "Spor dünyası bu şiddet olaylarının en şiddetli yaşandığı camia olarak öne çıkıyor. Toplumsal şiddeti bitirmenin, spor kamuoyuna huzur getirmenin en önemli ilacı hukuktur, hukuk kurallarını objektif ve tarafsız şekilde uygulamaktır. Biz burada Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan her hangi bir ayrıcalık talep etmiyoruz. Biz TBF'den hukukun gereklerini uygulaması gerektiğinin altını çizmek için bulunuyoruz. Biz Galatasaray Kulübü olarak bu final serisinde ilk cezamızı aldığımızda TBF, saha dışında maç öncesinde ve sonrasında yaşanan olayları dahi ceza kapsamına almıştı. Bu en son maçtan sonra bu kadar ihtar yapılmış, maç sonrasındaki olaylar bizi bağlamaz diyemez. Bu konuda disiplin yönergesi hükümleri çok açıktır. Bir maç öncesinde ve sonrasıyla bir bütün oluşturur. O maçın öncesi, sonrası ve maç dahilinde bir ihlal yaşandıysa ceza uygulaması yapacak olanlar, bunların hepsini bir bütün olarak telakki etmek durumundadırlar. Türkiye Basketbol Federasyonu disiplin kurulu üyeleri, bu kuralı akıllarından çıkarmadan karar vermek durumundalar." diye konuştu.

Türkiye Basketbol Federasyonu yöneticilerine, disiplin kurulu üyelerine ve hakemlere seslenen Mehmet Karlı, "Biz sizden tek bir şey istiyoruz, haysiyetli davranmanızı. Lütfen bu ülkenin çok nadide bir kurumunu temsil ettiğinizi unutmayın. Bir kişi gelip sizi parmağını sallayarak azarlıyorsa, onların önünde boynunuzu eğmeyin. Biz sizden bizim önümüzde boynunuzu eğmenizi istemiyoruz. Biz sizden kimsenin önünde eğilmenizi istemiyoruz. Biz sizden sadece hukukun karşınızda eğilmenizi istiyoruz. Onun dışında herkesin karşısına dik bir başla dik bir şekilde çıkmanızı istiyoruz. Biz sizden sadece ve sadece kendi haysiyetinizi korumanızı istiyoruz. Haysiyetli davranın. Hukuk kurallarını eşit ve tarafsız bir şekilde uygulayın. Unutmayın, sizleri büyük kılan şu anda oturduğunuz, ileriki yıllarda oturabileceğiniz koltuklar değildir. Koltuklar gelip gider, bu gök kubbede nasıl bir seda bıraktığınız önemlidir." diyerek sözlerini tamamladı.

Mehmet Cıbara da "Gelinen nokta hukuk kuralları dışında cereyan etmektedir. Bu gidiş gittikçe kötüye gidiyor. Burada hiçbir kulübün hiçbir taraftarının, sporcusunun canı, alınan kupalardan daha da önemli değildir. Biz halen bu süreç bitene kadar geçen sene aldığımız kupayla şampiyonuz. Bu yıl da şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız. Artık Türk sporunun rayına girmesi lazım. Herkesten gerekli desteği bekliyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar