Mehmet Ayhan: Kırkpınar’da yaş sınırı olacak

Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Genel Koordinatörü Mehmet Aylan, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yaş sınırının olacağını söyledi.Geçen yıl yapılan güreşlerde ilk 32’ye giren başpehlivanlarda yaş sınırı aramadıklarını...

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Ayhan: Kırkpınar’da yaş sınırı olacak

Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Genel Koordinatörü Mehmet Aylan, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yaş sınırının olacağını söyledi.

Geçen yıl yapılan güreşlerde ilk 32’ye giren başpehlivanlarda yaş sınırı aramadıklarını belirten Ayhan, bu yıl için ise ilk 16’ya girenler için yaş sınırının aranacağını kaydetti.

Kırkpınar’da ilk 16’ya girildiği sürece başpehlivanların yaş sınırı olmadan güreşeceğini vurgulayan Ayhan, şunları söyledi: “İlk 16’ya girdiği sürece yaş sınırı olmamak kaydıyla güreşecek. Bu kategoriye girmeyen arkadaşımız 40 yaşında Kırkpınar’da güreşemiyor. 40 yaş ve yukarısı 45 yaşına kadar piyasada normal geleneksel ve bölgesel güreşlerde güreşiyor.”

Bu yıl yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’yle ilgili değerlendirmede bulunan Genel Koordinatörü Mehmet Ayhan, bu yıl başpehlivanlık ve diğer kategorilerde çok güzel güreşlerin olacağını kaydetti. Kırkpınar’dan önce üç yerde bir boy atlama işini yaptıklarını anlatan Ayhan, “Bu sayede bir denge sağladık. Bazı boylarda çok sporcumuz vardı. Onları biraz hafiflettik.” dedi.

Başpehlivanlık güreşlerine değinen Ayhan, “Şu ana kadar yapılan piyasa güreşlerinde başpehlivanlıkta şu anda 10 tane arkadaşımız başpehlivan olmaya aday. İyi güreşler olacak. Kazasız belasız olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Başpehlivanlıkta 30 dakika normal sürenin oynanacağını ifade eden Mehmet Ayhan, “Sonra 5 dakika puanlama. Bu sürede 2 puan fark aldığı zaman sporcularımız müsabakayı bitirmiş oluyor. Bu 5 dakikalık puanlamada yenişme olmadığı zaman ilk altın puanı alan galip gelmiş oluyor.” şeklinde konuştu.

Dopingle mücadelenin taviz verilmeden devam edeceğini vurgulayan Ayhan, “Bu yıl yapılan güreşlerde bütün boy ve sıkletlerde en az 16 kişiden doping numunesi alındı. Onun için bunun mücadelesi devam edecek.” ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar