Mancini: Bu turu geçtiğimiz için çok mutluyum

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, ilk etapta imkansız gibi görünen bir turu geçtikleri için çok mutlu olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mancini: Bu turu geçtiğimiz için çok mutluyum

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, ilk etapta imkansız gibi görünen bir turu geçtikleri için çok mutlu olduğunu söyledi.

Juventus’u 1 – 0 yenerek UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam eden Galatasaray’da teknik direktör Roberto Mancini, "Bence öncelikli olarak oynanması çok zor bir maçtı; çünkü saha dün geceden bildiğiniz gibi zorlu bir sahaydı. Zemindeki sorunlar nedeniyle. Sonuç olarak biz kazandık. Çok fazla pozisyon bulduk. Bu pozisyonları değerlendirmeyi bildik. İlk etapta neredeyse imkansız diyebileceğimiz kadar zorlukta görünen bu turu geçtiğimiz için çok mutluyum." diye konuştu.

Bir soru üzerine Mancini, turu geçmiş olmalarını başarı olarak nitelemedi. Mancini, şöyle konuştu: "Turu geçmiş olmamız aslında başarı olarak niteleyemeyiz. Çünkü başarı dediğiniz şey, bir şeyi kazandığınızda olur. Turu geçmek sürecin bir parçasıydı aslında. Bu zorlu aşamayı kat ettiğimiz için mutluyum ben."

Futbolcularına tebriklerini de ileten Mancini, "Bu puanları toplamak için her şeyi yaptıklarından ötürü. Bundan sonraki süreç için de çok zorlu olacağını söyleyebilirim. Çok sert bir dönem bizi bekliyor." uyarılarında bulundu.

Galatasaray’daki görevinin bir İtalyan takımı Juventus maçıyla başladığını bir başka Juventus maçıyla da devam ettiğinin hatırlatılması ve kendisini nasıl hissettiği yönündeki soruya da Mancini, "Kendimi tabii ki iyi hissediyorum. İtalyan takımına karşı zafer kazanmaktan dolayı değil de kısa sürede oluduğum Galatasaray’da bir şeylerin iyileştiğini görmüş olmaktan dolayı mutluyum. Şimdi önümüze bakıp kendimizi geliştirmek ve iyileştirme zamanı." cevabını verdi.

Galatasaray’ın takımın başına geçtiğinden beri en iyi futbolunu oynadığının dile getirilmesi üzerine de tecrübeli teknik adam, "Galatasaray en iyi performansı evimizde oynadığımız Kopenhag karşısında gösterdi. Bugün de istikrarlı ve iyi bir defans vardı. Gol yemememiz kendimizi ne kadar geliştirdiğini gösterdi. Bugün sahada takımın daha kuvvetli bir ruh sergilediğini gördüm." ifadelerini kullandı.

Mancini, turu geçmelerinde taktiğin mi yoksa Sneijder gibi Drogba gibi yıldızların mı etkili olduğu yönündeki soruya da "Drogba, Sneijder, Burak iyi futbolcular. Juventus da çok güçlü bir takım. Real Madrid ve Juventus gibi takımların ne kadar güçlü olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu turu geçtiğimiz için mutlu olmamız gerek." karşılığını verdi.

Transferle ilgili de konuşan Mancini, turu geçmelerinin bu yöndeki planlamalarında hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini söyledi.
CİHAN

Yorumlar