Mancini: Belirlediğimiz iki hedefe ulaştık

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, kişisel hedefinin her zaman şampiyonluk olduğunu fakat şampiyon olamasalar dahi kendilerine belirlemiş oldukları iki hedefe ulaştıklarını söyledi. Sarı-kırmızılı takımın kendi sahasında ligin...

Google Haberlere Abone ol
Mancini: Belirlediğimiz iki hedefe ulaştık

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, kişisel hedefinin her zaman şampiyonluk olduğunu fakat şampiyon olamasalar dahi kendilerine belirlemiş oldukları iki hedefe ulaştıklarını söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın kendi sahasında ligin son haftasında Kayseri Erciyesspor'u 2-1 yendiği karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan İtalyan teknik adam, "Bugün baktığınız zaman iyi oynayan maçı domine eden bir takım vardı. Anlamakta zorluk çektiğim anlarda oldu. Mesela dördüncü dakika penaltımız verilmedi." diye konuştu.

Bu sezonun değerlendirmesini de yapan Mancini, "Bundan iki sene önce şampiyon olmuş bir Galatasaray vardı. Konsantrasyon eksikliği olup ligi 4. veya 5. bitirebilirdik. Ancak biz konsantre olup ligi ikinci bitirip Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı kazandık. Uzun bir aradan sonra Türkiye Kupası'nı kazandık. Bu başarıda emeği olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

KALMAK İSTİYORUM

Galatasaray ile kontratının sürdüğünü kaydeden tecrübeli teknik adam, "Benim her zaman kişisel hedefim şampiyon olmaktır. Çok mutlu olduğumu söyleyemem. Şampiyonluğu da çok yaklaştığımız zamanlar oldu. Rize deplasmanında kaybedilen puan bize çok yara aldırdı. Biz takım olarak konulan iki hedef vardı, bunlara da ulaştık. Burada kalmak istediğimi defalarca söyledim. Galatasaray ile kontratım var. Burada kalmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin "Kendi performansını nasıl görüyorsunuz?" sorusuna ise İtalyan teknik adam, "Yeni bir kültüre geliyorsunuz. Yeni gelen hocaların her zaman ihtiyaçları vardır. Hatalarmız tabiki olmuştur. Benimde hatalarım vardır. Ancak son 6 maçlık peryot kolay değildi. Beşiktaş ile Şampiyonlar Ligi'ne direk gitmek için mücadele ettik, sonunda Şampiyonlar Ligi'ne gidiyoruz. Kupayı kazandık." şeklinde cevap verdi.

Mancini, transfer için uzun bir sürenin olduğunu ifade etti.

YENİ YABANCI OYUNCU STATÜSÜ

Öte yandan İtalyan teknik adam, gelecek sezon Türkiye Ligi'nde uygulanacak olan 5+3 olan yabancı statüsünü ise şöyle yorumladı:

"Yeni kuralla hiçbir oyuncu tribüne gitmeyecek. Bu biraz daha iyi. Kısıtlamalara ben her zaman karşıyım. Dünya genelinde nasıl oluyorsa burada öyle olmalı. Bu tip kurallar Türk futbolunu bir yere götürmez." CİHAN

Yorumlar