Liverpool'lu Türk taraftarların şampiyonluk coşkusu

Fenerbahçe’nin Çaykur Rizespor ile şampiyonluk maçına çıktığı bugün, İngiltere’de de Liverpool, Chealse karşısında şampiyonluk maçına çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol
Liverpool'lu Türk taraftarların şampiyonluk coşkusu

Fenerbahçe’nin Çaykur Rizespor ile şampiyonluk maçına çıktığı bugün, İngiltere’de de Liverpool, Chealse karşısında şampiyonluk maçına çıkıyor.

Türkiye’deki Liverpool takımına gönül veren Türk taraftarlar da Galatasaray Meydanı’nda şampiyonluk kutlaması yaptı. Liverpool’un ‘Asla yalnız yürümeyeceksiniz’ sloganına aşık olduklarını belirten taraftarlar, “İnşallah bu sene İngiltere'de Liverpool şampiyon olacak.” dediler.

Süper Lig’te, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda bu akşam şampiyonluk maçına çıkıyor. Fenerbahçe bu maçı kazanır ya da maçtan berabere ayrılırsa ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek.

İngiltere Premier Ligi’nde de Liverpool (80), Chelsea (75) ve Manchester City (74) arasında kıyasıya şampiyonluk mücadelesi oluyor. Premier Lig’te birinci sırada bulunan Liverpool ile en yakın rakibi Chealse arasında 5 puanlık fark bulunuyor. Şu sıralarda Chelsea ile mücadele eden ve ilk yarıyı da 45. dakikada Demba Bacek'in attığı golle 1-0 geride bitiren Liverpool, kendi evinde oynadığı maçı kazanması durumunda bitime 2 hafta kala büyük ölçüde şampiyonluğunu ilan edecek.

Türkiye'de Liverpool'a gönül vermiş yaklaşık 30 taraftar Galatasaray Meydanı’nda toplandı. Liverpool atkısı ve forması giyen ve bayraklarla bir araya gelen taraftarlar İstiklal Caddesi’nde şampiyonluk yürüyüşü yaptı.

'YOU NEVER WALK ALONE'

‘You never walk alone’ (Asla yalnız yürümeyeceksiniz) tezahüratına aşık olduklarını belirten taraftarlardan Onur Korkmaz, "Bütün dünyada insanların Liverpool’lu olmasının en büyük sebebi bu marş. Avustralya’da 96 bin kişi geçen yaz Liverpool maçını izledi. Şampiyonluğa gidiyoruz. Beklenmeyen bir şekilde başarı var. Takımımız en yakın rakibine 5 puan fark attı. Liverpool, Chelsea ile kendi evinde oynadığı bu maçı kazanırsa büyük olasılıkla şampiyon olacak." dedi.

Çocukluktan beri Liverpool takımını sevdiğini dile getiren Mutlu Özkoca ise yaptığı açıklamada, "2005'teki İstanbul'daki başarıdan sonra taraftarların sevgisi arttı. 25 yıldan beri Liverpool şampiyon olamıyor. Bu sene inşallah Chelsea maçından sonra şampiyonluğu büyük ölçüde garantilemiş olacağız. Türkiye'de Galatasaray'ı tutuyorum. Biz de slogana göre onları yalnız bırakmıyoruz. Türkiye'de Liverpool'u herkes seviyordur. Belki biraz Beşiktaşlılar sevmiyordur ama onlardan da sevenler vardır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de Trabzonspor'a gönül verdiğini söyleyen Mustafa Arı ise yaptığı açıklamada, "Avrupa'da gönül verdiğim takım Liverpool. 25 senelik bir özlem var. İnşallah takımımız bu özlemi dindirecek." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar