Kürekte Kupayı Fenerbahçe Aldı

Türkiye Kürek Federasyonu'nca düzenlenen Büyükler Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışları'nda şampiyonluk 5 kategoride birincilik alan Fenerbahçe'nin oldu.

Google Haberlere Abone ol
Kürekte Kupayı Fenerbahçe Aldı

Kırkpınar parkurunda dün başlayan şampiyona bugün yapılan 13 yarışma ile sona erdi. Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray arasında geçen şampiyonluk mücadelesinde 2000 metrelik parkurda sarı lacivertliler, hafif kilo kadınlar iki çifte, hafif kilo erkekler çifte, hafif kilo erkekler dört çifte, hafif kilo erkekler dört tek ve ümit erkekler dört tek kategorilerinde birinciliği elde etti.

Sarı kırmızılılar ise ümit erkekler dört çifte ve ümit kadınlar tek kategorilerinde ezeli rakibine üstünlük sağladı.

Şampiyonada 5 kategoride birincilik alan Fenerbahçe büyük kupanın sahibi oldu.

İŞSEVEN; FENERBAHÇE'YE DE GALATASARAY'A DA TEŞEKKÜRLER

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, müsabakaların Fenerbahçe ve Galatasaray rekabetine sahne olduğunu söyledi.

Yarışlara renk katan ve yetiştirdikleri sporcularla Türkiye'nin uluslararası yarışlarda başarı sağlamasına neden Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerine teşekkür de eden İşseven, sözlerini şöyle tamamladı:

"2014 yılı Türkiye şampiyonu Fenerbahçe oldu. Çok güzel bir yarışma çıkardılar. Her zamanki gibi yine rekabet Galatasaray ile Fenerbahçe arasında geçti. İkisi de güzide kulubümüz. Yetiştirdikleri sporcularla yurtdışında çok güzel sonuçlar aldık. Hem Galatasaray'dan hem Fenerbaçe'den aldığımız sporcularımız gençlerde şu anda Fenerbahçe'den 2 sporcumuz Çin Olimpiyatları'na geçti. Geçen sene hafif kiloda Galatasaray'dan ve Fenerbahçe'den aldığımız sporcularla dünya beşinciliği ve yedinciliği ile Avrupa beşinciliği aldık. Bunlar sevindirici şeyler. Bundan sonra dünya şampiyonasında, olimpiyatlara hazırlık konusunda güzel şeyler yapacağız."

Yorumlar