Kristof Terreur: Brugge için öncelik Belçika Kupası

Belçika gazetesi Het Laatste Nieuws yazarı Kristof Terreur, FANATiK'e, Beşiktaş'ın Avrupa Ligi eşleşmesini yorumladı: Son 16 Turu'nda Brugge'lü oyuncular ilk etapta Beşiktaş'la eşleşmek istemediler. İkinci maçtan iki gün sonra Belçika Kupası'nda final oy

Google Haberlere Abone ol
Kristof Terreur: Brugge için öncelik Belçika Kupası
Belçika gazetesi Het Laatste Nieuws yazarı Kristof Terreur, FANATiK'e, Beşiktaş'ın Avrupa Ligi eşleşmesini yorumladı: Son 16 Turu'nda Brugge'lü oyuncular ilk aşamada Beşiktaş'la eşleşmek istemediler. İkinci maçtan iki gün sonra Belçika Kupası'nda final oynayacaklar. Bu kupa, onların ilk hedefi. Belçika'daki ilk oyunda ayrıcalıklı kaybederlerse İstanbul'daki rövanşa yedeklerini gönderirler.

Club Brugge, bu sezon aşırı iyi bir performans gösterdi. Ağustos ayının sonlarına doğru; Gedoz-İzquierdo ve Vormer transferlerini gerçekleştirdiler. Bu sebeple geç gelen transferlerin takıma uyumları biraz süre aldı. Son oynadıkları 12 maçta 4 puan aldılar ve şu an bir puan farkla Anderlecht’in önünde önder durumdalar. Avrupa’da 12 maçtır yenilmiyorlar ve 22 Mart’ta Anderlecht ile kupa finali oynayacaklar. Takımın menaceri Michel Preud’homme, Belçika’nın efsane kalecilerinden. Taktiğe aşırı ciddiyet sağlayan ve oynadığı takıma nazaran aşırı taktik değiştiren bir hoca. Normalde 4-3-3 oynuyorlar. Fakat Torino ve Aalborg’a karşı 3-5-2 oynadılar. 2000 yılında Jose Mourinho, Benfica’yı çalıştırırken Preud’homme, o çağda kulübün futbol direktörlüğü vazifesini yürüttü. Aynen Mourinho bunun şeklinde alan kenarında yerinde duramayan bir hoca. Tam bir futbol delisi. En küçük detaylara ciddiyet sağlayan ve sürekli hakemlerle dalaşan bir hoca.

Programları alt üst oldu

Son 16 Turu’nda Beşiktaş’la eşleşmek istemediler. Kuranın göze çarpan olmasının arkasından Beşiktaş’ın Arsenal ve Tottenham karşısındaki oyunu ile Liverpool’u elemesi itibariyle bu eşleşmeden hiç memnun kalmadılar. Beşiktaş’ı kendilerinden daha güçlü birtakım şekilde görüyorlar ve işlerinin hiç de pratik olmayacağını biliyorlar. İkinci maçtan iki gün sonra Belçika Kupası’nda final oynayacaklar. Bütün programları alt üst oldu. Bu kupa, onların ilk hedefi. 2007’den bu güne kadar müzelerine götürecekleri ilk kupa olacak. Beşiktaş eşleşmesinin ilk maçının neticesinde onlar için ayrıcalıklı yitik olursa rövanşta İstanbul’a yedeklerini gönderirler. Kulüp başkanı Bart Verhaegne, üç kulvarda yarışın içerisinde olduklarını söylese de onlar için ilk maksat Belçika Kupası.

Brugge’ün gol makinesi Kartal’a karşı yok!

Club Brugge’ün, Mouscron-Peruwelz’le oynadığı Belçika Ligi 28. hafta maçında sakatlanan İspanyol orta sahası Victor Vazquez’in son hali göze çarpan oldu. Konuyla ilgili şekilde Brugge’den yapılan izahatda, 28 yaşındaki futbolcunun, ayak bileği bağında yırtık saptama edildiği ve 6 ile 8 hafta içerisinde sahalardan ırak kalacağı bildirildi. Mavi-Siyahlı formayla bu sezon 36 maçta 11 golü olan Vazquez, takımının Beşiktaş’la UEFA Avrupa Ligi’nde 12 ve 19 Mart’ta oynayacağı 3. tur maçlarında vazife yapamayacak.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar