Köy okulu öğrencileri Şırnak'ı temsil edecek

Her yıl Gençlik Hizmetleri ve Spor il/ilçe müdürlükleri tarafından düzenlenen ve Cizre'de okullarda okuyan öğrencilerin katıldığı 'Okul Sporları Yarışmaları' kapsamında yapılan satranç yarışmalarında, Sulak Köyü Ortaokulu öğrencileri il birincisi olup Tü.

Google Haberlere Abone ol
Köy okulu öğrencileri Şırnak'ı temsil edecek

Her yıl Gençlik Hizmetleri ve Spor il/ilçe müdürlükleri tarafından düzenlenen ve Cizre'de okullarda okuyan öğrencilerin katıldığı 'Okul Sporları Yarışmaları' kapsamında yapılan satranç yarışmalarında, Sulak Köyü Ortaokulu öğrencileri il birincisi olup Türkiye şampiyonasında Şırnak'ı temsil edecek.

Her yıl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl/İlçe Müdürlükleri tarafından düzenlenen ve Cizre'de okullarda okuyan öğrencilerin katıldığı "Okul Sporları Yarışmaları" kapsamında yapılan satranç yarışmalarda Sulak Köyü Ortaokulu öğrencileri, önce Cizre ilçe birincisi sonrasında Şırnak il birincisi oldu. 15-18 Şubat 2014 tarihlerinde Kahramanmaraş ilinde yapılan yarışmalarda ilk 15 sıralamasında yer alan Sulak Ortaokulu öğrencileri Yasin Altan ve Ömer Demiralp, Şırnak'ı 26-30 Mayıs 2014 tarihinde yapılacak olan Türkiye şampiyonasında temsil etmeye hak kazandı.

Başarıları ile gururlandıran gençler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Bozkuş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Abdulhakim Selimoğlu ve okul idarecileri ile beraber Cizre Kaymakamı Şenol Koca'yı makamında ziyaret etti. Heyeti kabulünde konuşan Kaymakam Şenol Koca, "Göreve başladığımdan beri spor alanında her türlü desteği verdiklerimizi, bu destekler sonucunda gençlerin çeşitli branşlarda ilimizi Türkiye şampiyonalarında temsil etme hakkı kazandığını, dereceler kazandığını, ilçemizden sporcuların olimpiyat hazırlık merkezine yerleştiğini ve son olarak Sulak Ortaokulu öğrencilerinin ilimizi satranç branşında Türkiye şampiyonasında temsil etmelerinden mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Emeği olan tüm idarecilere teşekkür ediyorum." dedi.

Kaymakam Şenol Koca, dereceye giren üç sporcuya ve öğretmenlerine kol saati, eşofman takımı ve spor ayakkabısı hediye etti. Hediye edilen eşofman takımlarını ve ayakkabılarını giyen sporcular ise büyük sevinç yaşadı.

Gençler; aldıkları hediyeler için Kaymakam Şenol Koca'ya çok teşekkür ettiklerini, bu hediyelerin Türkiye şampiyonasında kendilerine büyük moral kaynağı olacağını, Türkiye şampiyonasında da ellerinden geleni yaparak derece ile tekrar Kaymakamı ziyaret etmek istediklerini söyledi. Spor kıyafetlerini giyen gençler yeni kıyafetleri ile evlerinin yolunu tuttu.

CİHAN

Yorumlar