Korkmaz: Skoru korumak adına hiçbirşey düşünmedik

Spor Toto Süper Lig'de Manisaspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olan Torku Konyaspor'da antrenör Mert Korkmaz, Akhisar Belediyespor karşısında skoru korumak adına hiçbirşey düşünemediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Korkmaz: Skoru korumak adına hiçbirşey düşünmedik

Spor Toto Süper Lig'de Manisaspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olan Torku Konyaspor'da antrenör Mert Korkmaz, Akhisar Belediyespor karşısında skoru korumak adına hiçbirşey düşünemediklerini söyledi.

Torku Konayaspor'da maç sonunda düzenlenen basın toplantısına teknik direktör Uğur Tütüneker elini cama kestirdiği ve hastaneye kaldırıldığı için antrenör Mert Korkmaz katıldı. Toplantıda konuşan Korkmaz, maça aslında iyi başladıklarını ve golü de bulduklarını söyledi. Özellikle golü bulduktan sonra ilk yarıda istedikleri oyunu sergilediklerini dile getiren Korkmaz, şöyle konuştu:

"Gerek pas yüzdesi olarak gerekse rakibi sahasından çıkarmama adına iyiydik. İkinci golü de bulmamız gerekiyordu aslında ama biraz tercihlerde yanlışlıklar yapınca ikinci golü bulamadık. İkinci yarıda aslında aynı oyun mantalitesi ile devam etmek istiyorduk. Yani farklı bir şey düşünmüyorduk skoru koruma adına. 1-0 galipken psikolojikmen belki biraz skoru korumak adına biraz yaslanma gibi bir şey oluyor. Ama özellikle ikinci yarı için şunu söyleyebilirim, pas yüzdesi ile ilgili sıkıntılarımız vardı, yani pas yapamadık. Pas yapamayınca da tabi rakip ikinci yarı oyunun kontrolünü eline aldı ve sahadan galibiyetle ayrıldı. Akhisar Belediyespor'u tebrik ediyorum."

Torku Konyasporlu futbolcu Ömer Ali Şahiner ise yaptığı açıklamada maça iyi başladıklarını ve golü de bulduklarını ama daha sonra ilk yarının ortasından sonra Akhisar Belediye'nin maça ağırlığını koyduğunu söyledi.

Akhisar Belediyespor'un ikinci yarı daha iyi oynadığını dile getiren Şahiner, "İkinci yarı bizim basit hatalarımız buna eklenince çok geriye yaslandık ve yenildik. Söylenecek birşey yok, Akhisar Belediyespor'u tebrik ediyorum haklı bir galibiyet aldılar." dedi.

Gunnar Heidar Thorvaldsson da yaptığı açıklamada, "Oyuna iyi başladık ve beraberinde golü bulduk. İlk yarı boyunca iyi oynayan taraf ve oyunu domine eden taraf bizdik. İkinci yarı rakibimiz oyuna daha iyi başlayıp oyun boyunca iyi bir pres uyguladı. Bunun beraberinde kendi aramızda paslaşmayı iyi yapamadık. Uzun toplarla çıkmaya çalışsakta takımın kimyası bozuldu. Özellikle kaptanımız sakatlandıktan sonra daha da bir düşüş yaşadık. İkinci golü bulamayınca maalesef mağlup olduk. Önümüzdeki maçta daha çok çalışıp inşallah yenmek istiyoruz." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar