Köln, iki yıl sonra Bundesliga’ya geri döndü

Almanya Birinci Futbol Ligi’ne (Bundesliga) çıkan ilk takım FC Köln oldu. Ligin başlarından beri liderlik koltuğunu hiç kimseye kaptırmayan kırmızı-siyahlılar 31.

Google Haberlere Abone ol
Köln, iki yıl sonra Bundesliga’ya geri döndü

Almanya Birinci Futbol Ligi’ne (Bundesliga) çıkan ilk takım FC Köln oldu. Ligin başlarından beri liderlik koltuğunu hiç kimseye kaptırmayan kırmızı-siyahlılar 31. haftanın kapanış mücadelesinde konuk ettiği VfL Bochum’u 3-1 yenerek ligin bitimine üç hafta kala Bundesliga’ya çıkmayı garantiledi.

Rhein Energie Stadı'nda oynanan ve 49 bin biletli seyircinin izlediği karşılaşmada ev sahibine galibiyeti getiren goller Marcel Risse, Patrick Helmes ve Anthony Ujah’ın ayağından geldi. Bochum’un tek sayısını ise Danny Latza kaydetti.

Bu sonuçla üçüncü sırada yer alan SC Paderborn’a 11 puan fark atan Köln, iki yıl aradan sonra birinci lige çıkmanın sevincini yaşadı. Almanya 2. Ligi’nde ilk iki takım Bundesliga’ya direkt yükselirken, üçüncü olan ekip Bundesliga’yı 16. sırada tamamlayan takımla baraj maçları yapma hakkını kazanıyor.

Son üç haftasına girilen Almanya 2. Ligi'nde Greuther Fürth, Padernborn, Kaiserslautern ve St. Pauli’nin lig ikincisi olarak Bundesliga’ya çıkma şansı bulunuyor.
CİHAN

Yorumlar