Kılıç: TFF'nin vereceği karar toplumda ayrışmalara neden olur

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ziraat Türkiye Kupası maçında Fethiyesporlu futbolcuların, 'Yüce Atatürk' yazılı tişörtleriyle Fenerbahçe maçının seramonisine çıkmalarının ardından PFDK'ya sevk edilmesini eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıç: TFF'nin vereceği karar toplumda ayrışmalara neden olur

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ziraat Türkiye Kupası maçında Fethiyesporlu futbolcuların, 'Yüce Atatürk' yazılı tişörtleriyle Fenerbahçe maçının seramonisine çıkmalarının ardından PFDK'ya sevk edilmesini eleştirdi. Bakan Kılıç, "Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilecek olan bir karar toplumda ayrışmaya sebep olabilecektir." dedi.

Yalova'da erkek öğrenci yurdu açılışına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Fethiyespor konusunu gündeminden çıkarması gerektiğine vurgu yapan Suat Kılıç, "Net olarak söyleyebilirim ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur. Ulu önderdir. Türk toplumu için müşterek ve çok büyük bir değerdir. Atatürk'ün adı her hangi bir şekilde toplumda siyasi bir mesaj olarak adlandırılamaz, değerlendirilemez. Atatürk'ün adı bizi ötekileştirecek ya da başkalaştıracak bir yaklaşım olarak görülemez, değerlendirilemez." şeklinde konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun ne karar alacağını bilmediğini ifade eden Bakan Kılıç, "Ama nihayetinde Atatürk gibi ortak bir değer ve toplumun tamamının saygı duyduğu bir devlet adamı konusunda daha özenli daha dikkatli adımlarının atılması, daha hassas kararların alınması gerektiğini düşünüyorum." diyerek, şöyle konuştu:

"Aksi taktirde Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilecek olan bir karar bir toplumda ayrışmaya sebep olabilecektir. Bu karar sanki siyaseten ülkeyi yönetenler tarafından alınmış bir karar ya da atılmış bir adım gibi değerlendirecek ve başka mecralara çekilebilecektir. Atatürk'ün adı bu toplum için çok önemli bir addır. Ulu önderdir, cumhuriyetimizin kurucusudur. Dolayısıyla Atatürk adının hiçbir siyasi ya da benzer polemiğe konu edilmesine rıza göstermeyiz. Türkiye bu konuyu tartışmamalı. Türkiye Futbol Federasyonu da bu konuyu gündeminden dışarıya çıkarmalıdır."
CİHAN

Yorumlar