Kenan Sofuoğlu: KKTC’den bir pist sözü aldık, yarışlar burada da yapılabilir

Dünya şampiyonu milli sporcu Kenan Sofuoğlu, motor yarışları için KKTC Spor Bakanı Serdar Denktaş’tan pist sözü aldığı söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kenan Sofuoğlu: KKTC’den bir pist sözü aldık, yarışlar burada da yapılabilir

Dünya şampiyonu milli sporcu Kenan Sofuoğlu, motor yarışları için KKTC Spor Bakanı Serdar Denktaş’tan pist sözü aldığı söyledi. Sofuoğlu yapılacak olan bu pistle birlikte Türkiye Süpermoto Şapmiyonası yarışlarının Kıbrıs’ta da yapılabileceği müjdesini verdi.

Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın ilk ayak yarışı yarın KKTC’de yapılacak. Kenan Sofuoğlu ve diğer yarışçılar yarış öncesi Lefkoşa’da bulunan ZET Uluslararası Karting Pisti’nde antrenman yaptı. Antrenman sırasında açıklama yapan Sofuoğlu, bundan sonra KKTC’ye daha sık gelebilecekleri müjdesini verdi.

İlk defa KKTC’de yarışacağını ifade eden dünya şampiyonu milli sporcu Kıbrıs Türk tarafına destek olmak için burada olduğunu kaydetti. Sadece Türkiye’deki sporcularla değil buradaki sporcularla da yarışmak istediğini dile getiren Sofuoğlu, şimdiye kadar her şeyin yolunda gittiğini belirterek bu hafta sonunu atlattıktan sonra ilerisiyle alakalı bir plan yapılacağını söyledi.

Böyle bir organizasyondan ötürü Türkiye Motosiklet Federasyonu'na (TMF) teşekkür eden milli sporcu Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın da konu ile ilgili olarak son derece alakadar olduğunu aktardı. Burada güzel pist yapılmasının hız tutkunları için son derece faydalı olduğunu belirten Sofuoğlu, "Pist sayesinde bu insanlar gelip burada otomobil de kullanabilir motosiklette kullanabilir. Bu kazaları da bu şekilde önlerler. Her yere koydukları radar cihazlarından daha iyi sonuç vereceğinden eminim." diye konuştu.

RUM SPORCULAR: SPOR DİLİ İNSANLARI BİRLEŞTİRİYOR

Sofuoğlu’nun yanı sıra Güney Kıbrıslı yarışçılarda KKTC’deki yarışa katılanlar arasında yer aldı. Yarın gerçekleştirilecek olan yarış öncesinde antrenman yapan Rum sporcular da ilk defa Kıbrıs’ta yarışacaklarını belirtti. Spor dilinin insanları birleştirdiğine vurgu yapan Rum motorcu, "İnsanların farklı kültürden olmaları önemli değil spor herkesi bir araya getiriyor. Benim inancım bu şekildedir." dedi.

AKÜLKE: KIBRIS SPOR TURİZMİNİN ÖNCÜSÜ OLABİLECEK DOĞA GÜZELLİĞİNE SAHİP

TMF Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke ise yaptığı açıklamada, TMF’nin organize ettiği Türkiye Süpermoto Şampiyonası yarışlarından birisi ilk defa Kıbrıs’ta yaptıklarını ifade etti.

Bu organizasyonun Kıbrıs haklına ve dünyadaki barışa çok büyük katkısı olduğuna değinen Akülke, "Özellikle Güney Kıbrıs’taki yarışçıların bu yarışa ilgi göstermesi sporun ne kadar birleştirici bir güç olduğunu gösteriyor. Bu da bizi ayrı bir şekilde umutlandırdı ve sevindirdi. Dünyada ekonomi artık çok önemli alternatif turizm çok önemli yerlere gidiyor." şeklinde konuştu.

Kıbrıs bu anlamda spor turizminin öncüsü olabilecek bir doğa güzelliğine sahip olduğunu bildiren Akülke, "Spor turizmi de dünyada hızla gelişen bir trend. Kenan Sofuoğlu dün Spor Bakanından bir pist sözü aldı. Çok kısa bir sürede Kıbrıs’ta spor turizmi açısından bir spor pistimiz olacak. Tüm dünya ve Avrupa burada antrenman ve test sürüşlerini yapacak." açıklamalarında bulundu.
CİHAN

Yorumlar