Kazak pehlivanlar göz doldurdu

Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan ülke geneli güreş şampiyonası finali büyük ilgi gördü. Ülke genelinde 14 eyalette yapılan elemelerden finale 28 güreşçi birincilik için yarıştı. Astana Bisiklet Arena’da yapılan yarışmada...

Google Haberlere Abone ol
Kazak pehlivanlar göz doldurdu

Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan ülke geneli güreş şampiyonası finali büyük ilgi gördü. Ülke genelinde 14 eyalette yapılan elemelerden finale 28 güreşçi birincilik için yarıştı.

Astana Bisiklet Arena’da yapılan yarışmada 82 ile 140 kilogram ağırlığındaki güreşçiler mindere çıktı. Babası güreş antrenörü olan 26 yaşındaki Muhit Tursunov finalde rakibini yenerek Kazakistan şampiyonu oldu.

Üçüncü kez katıldığı bu turnuvada 28 rakibiyle güreştiğini ve rakiplerinin güreşlerini videodan izleyerek tekniklerini yakından öğrendiğini açıklayan Muhit Tursunov, babasının verdiği taktiklerle de birinciliğe yükseldiğini ifade etti.

Düzenlenen ödül töreninde birinciye 150 bin, ikinciye 30 bin ve üçüncüye de 10 bin dolar para ödülü verildi. Yarışmanın en genç güreşçisi ve yarışmada dördüncü olan Daulethan jakupov’a araba hediye edildi.

Kazak güreşi ayakta yapılıyor. Judodan farklı olan bu güreş türünde güreşçi rakibini ayak oyunuyla yere düşürdüğünde puan kazanır. Kesin galibiyet rakibin sırtı yere gelince kazanılır. Beraberlik durumunda ise minder hakemlerinin eşliğinde güreşçiler birbirlerinin belindeki kemerden tutar ve rakibini minder çizgisinden dışarı çıkaran yarışmayı kazanır. Mindere çıkan güreşçiler beraberinde getirdikleri tilki postunu hakemin önüne bırakır. Yarışmayı kazanan iki postu da alarak minderden ayrılır.

CİHAN

Yorumlar