Kayseri Erciyes, ligde kalmayı çifte telli oynayarak kutladı

Spor Toto Süper Ligin 33. Haftasında ligde kalma mücadelesi veren Kayseri Erciyesspor, Bursaspor’u konuk etti. 1-1 biten maç sonrası Erciyes, Elazığspor’un Beşiktaş’a yenilmesi sonucu ligde kalmayı garantiledi. Futbolcular, yönetim ve teknik...

Google Haberlere Abone ol
Kayseri Erciyes, ligde kalmayı çifte telli oynayarak kutladı

Spor Toto Süper Ligin 33. Haftasında ligde kalma mücadelesi veren Kayseri Erciyesspor, Bursaspor’u konuk etti. 1-1 biten maç sonrası Erciyes, Elazığspor’un Beşiktaş’a yenilmesi sonucu ligde kalmayı garantiledi. Futbolcular, yönetim ve teknik heyet sevincini çiftetelli oynayarak kutladı.

Maçı değerlendiren Kayseri Teknik Direktörü Hikmet Karaman, sezonun bitmesine 1 hafta kala ligde kalmayı garantiledikleri için sevinçli olduklarını söyledi. Kayseri şehrine, taraftara, spor severlere, yönetime, ulusal ve yerel medyaya teşekkür eden Karaman, “Bugün çok önemli bir maça çıktık. Sezonun bitimine 1 hafta var. Ligde kalmayı garantiledik. Burada en büyük teşekkürü futbolcularımız hakketti. Geriden gelmek kolay değil. Çok mücadele edeceksin, ön sıralarda yer almak istiyorsan çok çalışacaksın. Bu kolay iş değil. Oyuncularımıza helal olsun. Bursaspor’u da tebrik etmek lazım. Hiç iddiaları olmamasına rağmen iyi mücadele ettiler. Bursasporla ilgili kimse bişey düşünmesin. Stresi daha fazla olan takım bizdik. İlk golden sonra ikinci golü atmamız lazımdı. Bu arada da kulağımız radyoda idi. Sahada takımı kontrol etmek ve dış haberleri takıp etmek zordu. Bundan sonra takımı sağlam temellere oturtmamız gerekiyor. İnşaallah bundan sonra planlamanın ona göre olması gerekiyor. Çünkü şehri tek takım temsil edecek. Allahımıza çok şükür. Şükrü de bilelim.” diye konuştu.

Kayseri Erciyesspor kalecisi Gökhan da, ligde kalmanın sevincini kendi annesi ve bütün annelere armağan etti. Gökhan, “Çok mutluyuz. İstediğimizi aldık. Galip de gelebilirdik. 1-1 olduktan sonra Elazığ maçının sonucunu bekledik. Ligde kaldık, çok mutluyuz. Bu takım ikinci yarıya 12 puanla başladı. İkinci yarı çok güzel işler yaptık” dedi.

Cenk Ahmet de, “Tüm annelerin anneler gününü kutluyoruz. İki takım da güzel mücadele etti. Herkes büyük fedekarlık yaptı. Mutluluk verici bir olay. Çocuklarımıza anlatan bir hikayemiz var. Seneye daha iyi bir Erciyesspor izleteceğiz” ifadelerini kullandı.

BURSASPOR CEPHESİ

Bursaspor Teknik Sorumlusu Ümit Şengül, ligin gidişatını etkileyecek önemli bir maça çıktıklarını ifade etti. Özellikle Erciyesspor için bu maçın çok önemli olduğuna işaret eden Şengül, “Bu nedenle maça çok stresli başladılar. Bizim oyuncularımız da canla başla oynadılar. Maçın başında iyi pozisyonlar yakaladık. Genelde kazanmayı hak eden bir maç oynadık. Belki ilk yarıda hakemin iptal ettiği golü sayarsak buradan galibiyetle ayrılmamız gerekiyordu. Erciyes’i ligde kaldıkları için tebrik ediyoruz. Elazığ için de üzgünüz” şeklinde konuştu.

Bursasporlu futbolcu Taşkın Çalış da, “Zorlu bir maç oldu. İyi mücadele ettik. Kayseri Erciyes’i tebrik ediyoruz.” dedi.

Furkan da şunları söyledi; “Güzel maç oldu. Ligin son maçları çok önemli oluyor. Erciyes çok iyi mücadele etti. Bizim mücadelemiz yetmedi. 1 puan bizim için kötü değil.”

ERCİYES SEVİNCİNİ TARAFTARIYLA PAYLAŞTI

Zorlu bir sezonun ardından ligin bitmesine 1 hafta kala ligde kalmayı garantileyen Erciyesspor, sevincini taraftarıyla paylaştı. Başkan Ziya Eren, Teknik Direktör Hikmet Karaman ve futbolcular saha ortasında birbirlerine sarılarak ligde kalmayı kutladı. Stad hopörlerinden çalan “Dımdım yar” türküsü eşliğinde saha ortasında çifte telli oynadılar. Başkan Eren ve teknik direktör Karaman’ı, futbolcular havaya atarak sevindi. Başkan Ziya Eren bir ara gözyaşlarına hakim olamadı. CİHAN

Yorumlar