Kasımpaşa transferde 'küçülmenin' sıkıntısını yaşadı

Geçen sezonu 7. sırada tamamlayan lacivert-beyazlılar, kulüp başkanı Turgay Ciner'in almış olduğu karar gereği kadroda küçülmeye gitti.

Google Haberlere Abone ol
Kasımpaşa transferde 'küçülmenin' sıkıntısını yaşadı

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak Kasımpaşa, kulüp başkanı Turgay Ciner'in almış olduğu karar gereği, yeni sezon öncesi kadrosunda küçülmeye gitti.

Yeni bir yapılanmayla 2012-2013 sezonunda yükseldiği Süper Lig'de tarihinin en iyi derecesini 6. sırada tamamlayarak alan Kasımpaşa, geride kalan sezonda da istikrarlı bir grafik çizdi.

Teknik direktör Rıza Çalımbay yönetimindeki İstanbul temsilcisi, geçen sezonu 7. sırada tamamladı.

Lacivert-beyazlılar, geçen sezon düzenli olarak forma giyen futbolcuların da aralarında bulunduğu toplam 10 isimle yollarını ayırdı.

Kasımpaşa, yeni sezon öncesi kontratı devam eden tecrübeli kaleci Andreas Isaksson'u İsveç Süper Lig takımlarından Djurgarden'e, geçen sezon takımına 11 gollük katkı yapan Oscar Scarione'yi İsrail takımlarından Maccabi Tel Aviv'e gönderdi. Lacivert-beyazlılar ayrıca, geçen sezon düzenli olarak forma giyen futbolculardan Del Valle, Omeruo ve Hakan Arslan'ı da takımda tutamadı.

Eren Derdiyok, Galatasaray'a gitti

Kasımpaşa, 2014-2015 sezonu başında Almanya'nın 1899 Hoffenheim ekibinden transfer ettiği golcü oyuncu Eren Derdiyok'u, Galatasaray'a kaptırdı.

Lacivert-beyazlı formayla ilk sezonunda sağ diz ön çapraz bağları kopan ve sahalardan 7 ay uzak kalan golcü oyuncu, geçen sezon takımına 13 gollük katkı sağlamıştı.

28 yaşındaki Türk asıllı İsviçreli futbolcu için Kasımpaşa, Galatasaray'dan 4 milyon avro bonservis bedeli alacak.

Sözleşmesi sona eren ve geçen sezon sonunda takımdan ayrılan Malki'nin yanı sıra sözleşmesi devam eden Orhan Şam da takımdan gönderildi.

Öte yandan, geçen sezonu kiralık olarak başka takımlarda geçiren Kubilay Aktaş ve Erhan Kartal da takımdan ayrılan diğer isimler oldu.

Kasımpaşa'nın yaz transfer döneminde kadrosundan çıkarttığı isimler şöyle:

Sanharib MalkiAndreas Isaksson (Djurgarden), Eren Derdiyok (Galatasaray), Oscar Scarione (Maccabi Tel Aviv), Orhan Şam (Gençlerbirliği), Kubilay Aktaş (İstanbulspor), Sanharib Malki (Serbest), Hakan Arslan (Sivasspor), Kenneth Omeruo (Chelsea), Yonathan del Valle (Rio Ave).

Takıma 7 takviye

Kasımpaşa, yaz transfer döneminde eksik bölgelerini güçlendirmeye yönelik bir transfer politikası izledi.

Lacivert-beyazlılar, üçü kiralık olmak üzere toplam yedi futbolcuyu kadrosuna kattı.

Kale, defans, orta saha ve forvet mevkilerinin tamamına takviye yapan İstanbul temsilcisi, ilk transferini Gençlerbirliği'nden Turgut Doğan Şahin'i (orta saha) kadrosuna katarak yaptı.

Ardından sırasıyla Hamburg'dan Batuhan Altıntaş (forvet), Heerenveen'den Kenny Otigba (stoper), Zürich'ten Franck Etoundi (forvet), Sarıyer'den Kadem Burak Yaşar'ı (kaleci) Sparta Prag'dan Herolind Shala ve geçen sezon Mersin İdman Yurdu forması giyen Loret Sadiku'yu (orta saha) transfer etti.

Kadroda kalanlar

Kasımpaşa, toplam on futbolcuyla yollarını ayırırken, geçen sezonki kadrosunun bir kısmını korudu.

Lacivert-beyazlılarda, geçen sezon takımda istikrarlı bir şekilde forma giyen Titi, Veigneau, Andre Castro, Tunay Torun ve Adem Büyük takımda kaldı.

Bu isimlerin yanı sıra geçen sezon daha az forma giyen Veysel Sarı, Ferhat Kiraz, Abdullah Durak, Koita, Bozhikov ve Popov da yeni dönemde lacivert-beyazlı forma için ter dökecek.

10 ülkeden futbolcu oynayacak

Kasımpaşa, yeni sezona Türk oyuncularla birlikte 10 farklı ülkeden futbolcu grubuyla başlayacak.
Lacivert-beyazlıların kadrosunda 2'şer Fransa ve Bulgaristanlı futbolcuyla beraber 1'er Brezilya, Nijerya, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, Kamerun, Arnavutluk ve Kosovalı oyuncusu bulunuyor.

26 kişilik kadrosunda 11 yabancı futbolcuya yer veren Kasımpaşa'da, 15 de Türk oyuncu bulunuyor.

Yorumlar