Kardeş sporcuların olimpiyatta hedefi ilk 10

- 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek milli yelkenci Deniz Çınar: - "Olimpiyatta önce ilk 10'a girip madalya için yarışmak, daha sonra da en azından ilk 8 içinde yer alıp olimpik diplomayı kazanmak istiyoruz" - Milli sporcu Ateş Çınar: - "Galatasaray olmasaydı yelken yapamıyorduk"

Google Haberlere Abone ol
Kardeş sporcuların olimpiyatta hedefi ilk 10


İSTANBUL (AA) - HİLMİ SEVER - 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda yelkende Türkiye'yi temsil edecek kardeş sporcular Ateş ve Deniz Çınar, öncelikli hedeflerinin ilk 10'a girip madalya yarışında yer almak olduğunu söyledi.

Türkiye adına olimpiyatlarda üçüncü kez yarışacak kardeşlerden Deniz Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk sporcuların yelkende daha önce yalnızca bir defa madalya yarışına katıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"İlk iki olimpiyatımızda istediğimiz dereceleri alamadık. Avrupa'daki yarışlarda iyi dereceler almamıza rağmen olimpiyatın farklı ortamı stres oluşturmuştu. Bu kez deneyimimizle daha iyi derece alacağımıza inanıyoruz. Olimpiyatta 26 ekip ile yarışacağız, bunlardan 15'i madalya iddiasıyla Rio'da olacak. Biz önce ilk 10'a girip madalya için yarışmak daha sonra da en azından ilk 8 içinde yer alıp olimpik diplomayı kazanmak istiyoruz."

Milli sporcu, kardeş olarak yarışmanın avantaj olduğunu dile getirerek, "Yelkenin diğer sınıflarından biraz farklıyız. Bizim teknemiz iki kişilik ve ekip olarak yarışıyoruz. Kardeş olarak yarışmanın hep faydasını gördük, yelkendeki ilk yıllarımızın kolay geçmesini sağladı. İki kişi arasında mutlaka uyum sorunu oluyor. Kardeş olduğumuz için bu süreci çabuk atlattık." değerlendirmesinde bulundu.

Ekim 2015'te olimpiyat kotasını aldıklarını hatırlatan Deniz, hazırlık süreçleriyle ilgili şöyle konuştu:

"Olimpiyat kotasını almadan önce de Rio'ya gidip çalışmıştık. Rio'da mücadele edeceğimize inancımız tamdı. Kotayı aldıktan sonra da çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Daha sonra Dünya Kupası serisini takip ettik. Yazın olimpiyatlar olduğu için kışa ve bahara çekilen ABD ve Avrupa'daki yarışlarda yer aldık. Sürekli yarışarak, kendimizi geliştirmeye çalıştık. Geçtiğimiz ay da Bodrum'da iyi bir kamp dönemi geçirdik. Şimdi ise Rio'ya gidip ortama iyice adapte olmak adına, olimpiyatlardan önce 3 haftalık kamp yapacağız. Sonrasında ise İstanbul'a dönüp, olimpiyat kafilesi ile birlikte Rio'ya gideceğiz."


- Ateş Çınar: "Galatasaray olmasaydı yelken yapamıyorduk"


Milli yelkenci Ateş Çınar ise sporcusu oldukları Galatasaray Kulübünün bu seviyeye gelmelerinde büyük etkisi olduğunu belirtti.

Sarı-kırmızılı kulüp sayesinde İstanbul'da bu sporu yaptıklarını dile getiren Ateş Çınar, "Galatasaray olmasaydı yelken yapamıyorduk. Biz İzmirliyiz. Tabii ki daha önce de yarışıyorduk ama yelkeni bu seviyede yapabilmek için İstanbul'da yaşamak zorundasınız. Galatasaray bizim İstanbul'da yaşamamızı sağlıyor. Yurt dışında federasyonun desteği dışındaki kamp ve yarışlara kulübümüzün katkısıyla gidiyoruz. Galatasaray sayesinde İstanbul'da yaşayıp yelken yapabiliyoruz." diye görüş bildirdi.

Türkiye, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda yelkende 4 farklı branşta 5 sporcu ile temsil edilecek. 470 sınıfında Deniz Çınar-Ateş Çınar, laser radial sınıfında Nazlı Çağla Dönertaş, finn sınıfında Alican Kaynar ve RS:X sınıfında Dilara Uralp, Türkiye adına mücadele edecek.

Yorumlar