Karateciler Dubai Açık’tan 7 madalya ile döndü

Karate Milli Takımı, 31 Ocak – 2 Şubat günlerinde üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Dubai Açık Karate Turnuvası’nı dört gümüş, üç bronz madalya ile noktaladı.

Google Haberlere Abone ol
Karateciler Dubai Açık’tan 7 madalya ile döndü

Karate Milli Takımı, 31 Ocak – 2 Şubat günlerinde üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Dubai Açık Karate Turnuvası’nı dört gümüş, üç bronz madalya ile noktaladı.

Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nın hazırlıklarını sürdüren Karate Milli Takımı, 2014 yılının en önemli mücadelesine Dubai’de çıktı. Dünya ve Avrupa karatesinin önde gelen 59 ülkesinden 1100 sporcunun katılımıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Dubai Açık Karate Turnuvası’na katılan Milli Takım, 31 Ocak – 2 Şubat günleri arasında yapılan müsabakalarda 6’şar kadın ve erkek sporcu ile mücadele etti.

Al Ahli Spor Kompleksi’nin ev sahipliği yaptığı turnuvada ülke milli takımlarının yanı sıra kulüpler de mücadele ederken, 100 bin dolar para ödülünün dağıtıldığı müsabakalar büyükler, ümitler ve gençler kategorilerinde yapıldı. Al Ahli Kulübü’nün 6 altın, 7 gümüş ve 10 bronz ile ilk sırada yer aldığı turnuvada Milli Takım, 4 gümüş, 3 bronz madalya ile genel klasmanda 22’nci oldu. Mısır’ın ilk sırayı aldığı ülke sıralamasında ise milliler, 13’üncü basamakta kendine yer buldu.

ECE YAŞAR BU KEZ GÜMÜŞ KAZANDI

Geçtiğimiz yılı Dubai’den altın madalya çıkaran Ece Yaşar, ferdi kumite 61 kiloda bu yıl ikincilikte kaldı. Başarılı müsabakalar sonunda finalde 55 kilonun dünya şampiyonu Lucie Ignace’nin rakibi olan Ece, Fransız rakibine 6-1’lik sonuçla boyun eğdi ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

Bu sıklette yer alan Merve Çoban ise Hindistanlı Bhagyashree Bonde’ye 4-0 yenilerek ilk turda elendi.

55 kilodaki madalya umutlarından Serap Özçelik ve Tuba Yakan, Fransızların dünyaca ünlü ismi Alexandra Recchia engeline takıldı.

Son Avrupa şampiyonasında da yenildiği Fransız ile ilk müsabakasında karşılaşan Serap Özçelik, 5-0 yenilerek erken veda etti. Dünya üçüncüsü Yassmin Hamdy’yi yenerek finale gelen Tuba Yakan ise Fransız sporcu karşısında tutunamadı. Alexandra Recchia, ilk turda olduğu gibi altın madalya mücadelesinde de milli sporcuyu 5-0 ile geçerek şampiyon oldu. Böylece Tuba Yakan, geçen yıl yedinci olduğu turnuvayı gümüş madalya ile kapattı.

Kadınlardaki diğer iki temsilci Şeyda Burucu ve Meltem Hocaoğlu, mücadele verdikleri +61 kiloda derece yapamadı. İlk müsabakalarında elenen milli sporculardan Şeyda Burucu, Mısırlı Fatma Alzahraa Reda’ya 4-0; Meltem Hocaoğlu ise Birleşik Arap Emirlikleri’nden Faten Alssa karşısında 5-5 biten mücadeleyi hakem kararıyla kaybetti.

ERKEKLERDEN BİR GÜMÜŞ, İKİ BRONZ

Dubai’de altı erkek sporcu ile yer alan Türkiye ferdi müsabakalar sonunda +84 kilonun dünya ve Avrupa şampiyonu Enes Erkan, Fransa’daki dünya şampiyonasında da mağlup ettiği Zobiaollah Poorshab’ı yenerek geldiği finalde İranlı Sajad Ganjzadeh’e 4-3 yenilerek gümüş madalya kazandı.

Ferdi katada Mehmet Yakan ile 75 kiloda Serkan Yağcı üçüncü olarak bronz madalyayı boynuna taktı. Gökhan Gündüz, Murat Salih Kurnaz ve Aykut Kaya ise ilk turda elendi.

TAKIMLARDAN BİRER GÜMÜŞ VE BRONZ

Takım kumite müsabakalarında Meltem Hocaoğlu, Merve Çoban, Serap Özçelik ve Tuba Yakan’dan oluşan kadın takımı, altın madalya mücadelesi verdi. Geçtiğimiz yıl bronz kazanan kadın takımı, finalde Al Ahli Kulübü’ne yenilerek ikincilikte kaldı.

Enes Erkan, Serkan Yağcı, Gökhan Gündüz ve Murat Salih Kurnaz’dan oluşan erkek kumite takımı ise Ermenistan’ı geçerek bronz madalyanın sahibi oldu.
CİHAN

Yorumlar