Karate Milli Takımı Finlandiya'da madalya arıyor

Büyükler Karate Milli Takımı, 49. Avrupa Büyükler Şampiyonası için Finlandiya'da madalya arıyor. Macaristan’da düzenlenen 2012 Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda toplam 10 madalya kazanarak tarihinde ilk kez genel klasmanda zirveye...

Google Haberlere Abone ol
Karate Milli Takımı Finlandiya'da madalya arıyor

Büyükler Karate Milli Takımı, 49. Avrupa Büyükler Şampiyonası için Finlandiya'da madalya arıyor. Macaristan’da düzenlenen 2012 Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda toplam 10 madalya kazanarak tarihinde ilk kez genel klasmanda zirveye çıkan Milli Takım, Tampere'de unvanını korumak için tatamiye çıkacak.

Son yıllarda katıldıkları her şampiyonadan tarihi başarılarla dönen Karate Milli Takımı, 4 Mayıs'ta tamamlanacak Tampere'deki 49. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası için umutlu. Başkanlığını Adem Pehlivan'ın yaptığı 54 kişilik kafilede sporcular madalya ümitlerini yinelerken, takım olarak da unvanlarını koruyacaklarını söylediler.

UNVAN KORUMAYA GELDİK

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen 2012 Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda 4 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak genel sıralamada ilk sırayı alan milli karateciler, bu unvanı korumak için tatamiye çıkacaklar. Kadınlarda 8, erkeklerde 9 sporcumuz ülkemizi temsil edecek.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, 'her kategoride madalya' hedefiyle Avrupa şampiyonasına katılacaklarını söyledi. Sporcuların üç aylık bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ifade eden Delihasan, "Geçen yıl tarihte ilk kez yakaladığımız genel klasman birinciliğine bu yıl da ulaşmak istiyoruz. Sporcularımıza güveniyoruz." diye konuştu.

49. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası, bugün başlarken şampiyona 4 Mayıs'ta yapılacak müsabakalarla sona erecek. 2006 yılında Dünya Karate Şampiyonası’na da ev sahipliği yapan Hakametsa Spor Salonu’nda yapılacak müsabakaların ilk gününde bireysel kata ve kumite elemeleri yapılacak. 2 Mayıs Cuma günü takım eleme müsabakaları ile devam edecek şampiyonada, madalyalar, 3 ve 4 Mayıs günlerinde yapılacak final müsabakalarında sahiplerini bulacak.

49. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’na katılacak sporcular şöyle:

KATA

Ferdi Erkek: Mehmet Yakan

Erkek Takım: Metin Sofuoğlu, Selim Sofuoğlu, Ali Sofuoğlu

Ferdi Kata: Dilara Bozan

Kadın Takım: Dilara Bozan, Rabia Küsmüş, Gizem Şahin

KUMİTE

Kadınlar

Ferdi 50 kg: Serap Özçelik

Ferdi 55 kg: Tuba Yenen

Ferdi 61 kg: Ece Yaşar

Ferdi 68 kg: Merve Çoban

Ferdi +68 kg: Meltem Hocaoğlu

Kadın Takım Kumite: Merve Çoban, Serap Özçelik, Meltem Hocaoğlu, Tuba Yakan

Erkekler

Ferdi 60 kg: Aykut Kaya

Ferdi 67 kg: Ömer Kemaloğlu

Ferdi 75 kg: Serkan Yağcı

Ferdi 84 kg: Gökhan Gündüz

Ferdi +84 kg: Enes Erkan

Erkek Takım Kumite: Uğur Aktaş, Erman Eltemur, Enes Erkan, Gökhan Gündüz, Yaser Şahintekin, Rıdvan Kaptan, Serkan Yağcı

CİHAN

Yorumlar