Karafırtınalar: "Manisaspor’u layık olduğu yere taşıyacağız"

- Manisaspor Teknik Direktörü Karafırtınalar: "Takımda uyum sorunu var. Bir an önce bu sıkıntıyı ortadan kaldıracağız"

Google Haberlere Abone ol
Karafırtınalar: "Manisaspor’u layık olduğu yere taşıyacağız"


MANİSA (AA) - ALİ KORKMAZ - TFF 1. Lig ekiplerinden Manisaspor'da, çiçeği burnunda teknik direktör Sait Karafırtınalar, takımın şu anki konumunun gerçeği yansıtmadığını ve Ege temsilcisini layık olduğu yere taşıyacaklarını bildirdi.

Ligde ilk 6 haftayı 5 puan ve averajla 17. sırada geçen Manisaspor’da ilk antrenmanına çıkan Karafırtınalar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Manisaspor camiasını yakından tanıdığını, bu sezon ligde televizyon yayını olmamasına rağmen takımın çoğu müsabakasını takip ettiğini kaydetti.

Takımdaki futbolcuları tanıdığını belirten Karafırtınalar, "Şu anki konumumuz kesinlikle takımın gücünü gösteren bir yer değil. Manisaspor'un layık olduğu yere gelebilmesi için elimizden geleni yapacağız. Oyuncu grubuna güveniyoruz. İnşallah en kısa zamanda seri galibiyetler alıp, alt sıralardan uzaklaşmak istiyoruz." dedi.

- "Takımda uyum sorunu var. Bir an önce bu sıkıntıyı ortadan kaldıracağız"

Karafırtınalar, geçen sezon Spor Toto 2. Lig'de şampiyon olan ve bir arada oynayan futbolcu grubunun transfer yasağı nedeniyle ligin ilk 2 haftasında sahada olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"İlk 2 maçı devamlı oynayan oyuncularla oynadılar, başarılı da oldular. Ondan sonra yeni gelen hocayla yeni isimlerle karma bir takımla çıktılar maçlara. Uyum süreci yaşadılar. Takım ilk haftalarda başarısızlık değil, uyumsuzluk süreci yaşadı. Bu dönem kötü geçti, çok gol yiyen, az gol atan bir takım havasına bürünüldü. Bu düzeltilmeyecek bir durum değil, bu uyumu bir an önce yakalayıp, bu sıkıntıyı ortadan kaldıracağız."

Manisaspor'un oyunu kontrol eden, pozisyon üreten bir ekip olması için çalışacaklarını ifade eden Karafırtınalar, "Kötü oynayabiliriz belki ama kötü mücadele etmeyen bir takım oluşturacağız." diye konuştu.
Karafırtınalar, TFF 1. Lig'de ekonomik olarak ciddi sıkıntıların olduğunu, ekonomisi düzgün takımların daha başarılı olabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Süper Lig'den düşen ve kadrosunu koruyabilen takımlar nispeten daha avantajlı ama koruyamayanlar için de facia oluyor bu lig. Kadrosunu bozmayan takımlar her zaman iddialı olabiliyor. Yeni takımların zamana ihtiyaçları var. Ligde 8. ve 9. haftadan sonra takımların gerçek gücü ortaya çıkacak. Zaten o sıralama da gerçek sıralama olacak."

Manisaspor, Sait Karafırtınalar yönetimindeki ilk maçında 16 Ekim Pazar günü Adana Demirspor'la Manisa'da karşılaşacak.

Yorumlar