'Kar yokluğu ve tesislerin paralı olması kayağa darbe vurdu'

Türkiye Kayak Federasyonu, kar sıkıntısı nedeniyle bir çok kayak merkezinin bulunduğu ildeki yarışmaları ileri bir tarihe erteledi.

Google Haberlere Abone ol
'Kar yokluğu ve tesislerin paralı olması kayağa darbe vurdu'

Türkiye Kayak Federasyonu, kar sıkıntısı nedeniyle bir çok kayak merkezinin bulunduğu ildeki yarışmaları ileri bir tarihe erteledi. Erzurum'da ise mekanik tesislerin özelleştirme idaresine devredilmesinin ardından sporcu, hakem ve antrenörlerden ücret talep edilmesi üzerine bu şehirdeki yapılması planlanan yarışmaların ertelendiğini duyurdu.

Türkiye Kayak Federasyonu, web sitesinden, kayaklı koşu haricindeki sezon yarışlarının ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı. Açıklamada, "2014 yılı faaliyet programında yer alan 1. Etap yarışmaları Kayaklı Koşu branşı haricinde ileri bir tarihe ertelenmiştir." denilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Kayak yarışmaları yapılan illerimizin birçoğunda kar durumu yeterli düzeyde bulunmamaktadır. Bu durumdan kaynaklı faal illerimizin büyük bir çoğunluğu da il birinciliği yarışlarını faaliyet programında belirtilen tarihte ve bugün itibari ile de halen yapamamıştır. Erzurum ilimiz Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri ise özelleştirilme kapsamına alınmış ve Özelleştirme İdaresi tarafından işletilmektedir.

Yeni uygulamada; sporcu, antrenör, hakem vs. tesis kullanımı ücrete tabi tutulmakta, Kayakevinde konaklama gideri ise günlük 100 TL civarındadır. Bu sebeple Erzurum ilinde yarışmaya katılacak kafilelerimiz için maliyeti çok yüksek rakamlara ulaşabilecektir. Federasyonumuzca spor kafilelerinden ücret alınmaması hususunda girişimler olmuş, henüz sonuca ulaşmamıştır. İklim şartları elverdiğinde faaliyetlerimiz biran evvel yapılacak ve tarihleri web sitemizden duyurulacaktır."
CİHAN

Yorumlar