Kadınlar Avrupa Ligi'nde kuralar yarın çekiliyor

Kadınlar Avrupa Basketbol Ligi'nde 2014 - 2015 sezonunda torbalar belirlenirken, kuralar da yarın Almanya'da çekilecek.FIBA Avrupa tarafından düzenlenen 2014-2015 sezonu Kadınlar Avrupa Ligi'nde normal sezon grup aşaması için yarın Almanya'nın...

Google Haberlere Abone ol
Kadınlar Avrupa Ligi'nde kuralar yarın çekiliyor

Kadınlar Avrupa Basketbol Ligi'nde 2014 - 2015 sezonunda torbalar belirlenirken, kuralar da yarın Almanya'da çekilecek.

FIBA Avrupa tarafından düzenlenen 2014-2015 sezonu Kadınlar Avrupa Ligi'nde normal sezon grup aşaması için yarın Almanya'nın Münih şehrinde çekilecek kuralar öncesinde torbalar belli oldu.

Fenerbahçe 1. torbada yeralırken, Avrupa ve Türkiye şampiyonu Galatasaray Odeabank ikinci, Türkiye'nin kupadaki diğer temsilcisi Kayseri Kaski ise 4. torbada yeraldı.

Temsilcilerimiz kura çekilişinde kendi bulundukları grubun dışında kalan 7 gruptan gelecek takımlarla eşleşerek normal sezon gruplarından birini oluşturacak. 1. Tur (normal sezon grup) maçları 5 Kasım'da başlayacak.

Kurada aynı ülkeden iki takımın aynı normal sezon grubunda yer alamaması sınırlaması geçerli olmakla birlikte Türkiye ve Rusya'dan üç takım ve Çek Cumuriyeti, Fransa ve Polonya'nın iki takımı bulunması sebebiyle en fazla iki aynı ülke takımı aynı gruba düşebilecek.

15 takımın son üç sezonda Avrupa kupalarındaki performansa göre yapılan değerlendirmeyle belirlenen kulüp puanına göre katılım gösterdiği Avrupa Ligi'nde 16. takıma kuradan sonraki 24 saat içinde karar verilecek.

Takımların oluşturduğu torbalar şöyle:

1. Torba: UMMC Ekaterinburg (Rusya), Fenerbahçe (Türkiye)

2. Torba: Galatasaray Odeabank (Türkiye), Tango Bourges (Fransa)

3. Torba: Good Angels Kosice (Slovakya), Famila Schio (İtalya)

4. Torba: ZVVZ USK Prague (Çek Cumhuriyeti), Kayseri Kaski (Türkiye)

5. Torba: Dinamo Kursk (Rusya), Nadezhda (Rusya)

6. Torba: Basket Lattes Montpellier Agglomeration (Fransa), IMOS Brno (Çek Cumhuriyeti)

7. Torba: Wisla Can-Pack (Polonya), Perfumerias Avenida (İspanya)

8. Torba: Energa Torun (Polonya)

2014-15 sezonunda normal sezon 7 ve 8 takımlı iki grup olarak şekillenecek (16. takım eklenirse 8'li iki grup) ve gruplarında ilk dörtte yer alan dört takım çeyrek final play off'larına yükselecek.

Play off'lar en çok üç maç üzerinden oynanacak ve iki galibiyet alan takımlar geleneksel Final Four uygulamasında yer alma hakkı elde edecek. Final Four, son üç sezon uygulanan Sekizli Final uygulamasının yerine getirildi.

CİHAN

Yorumlar